aynı isimde "tie fighter" başlığı da var
2 entry daha
  • jump to lightspeed'de ne alakaysa (oyuncuya esneklik vermek icindir tabii) hyperdrive'i bulunan ve hyperspace'e gecebilen bir gemidir. hicbir sekilde zayif bir avci gemisi degildir, kesinlikle cok mukemmel bir manevra yetisine sahiptir ve blasterlari da x wing ile boy olcusebilecek seviyededir.

    ancak evet, daha kirilgandir. bunun sebebiyse, imparatorlugun bu sinif gemileri ozellikle "bol miktarda olup, sayica dusmana ustunluk saglama" maksadi ile gelistirmis olmasinda yatar.

    sekil itibariyle ise on ve arka taraftan vurulmasi cok zordur, cunku cok kucuktur. bir x wing'in motorlari acikta dururken, bir tie fighter'i yandan yaklamaniz gerekir.

    ucuza mal olmasi, aslinda bu kadar yuksek manevra kabiliyetine ve bu kadar ufak bir govdeye ragmen guclu blaster sistemleri ile donatilmis olmasina karsilik buyuk bir zitliktir. bu da imparatorluk guclerinin ne kadar teknolojiye hakim olduklarinin bir gostergesidir.

    filmlerde takir takir dagildiklari dusunulse de, x winglerin de her zaman bir tie fighter grubuna karsi yuksek bir avantaji olmamistir. x wing dediginiz alet yavas doner, yavas kalkar, yavas iner. tie fighter, kara sinek gibi viz viz, bir oraya bir buraya rahatlikla gidebilir, dusmandan kacabildigi gibi, dusmanin kuyruguna da rahatlikla yapisabilir.

    (jump to lightspeed, x wing vs tie fighter gibi oyunlarin disinda konusmak gerekirse) gercekten de bir aceminin elinde verimsiz bir alet iken ve "cop kutusu" gorunumu verirken, bir ustanin elinde bir rogue squadron'un yarisina bedel gelebilir (tamam abarttim, hayatta gelemez, ancak bir tie defender gelebilir mesela. veya bir tie oppressor veya tie aggressor gelebilir).
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap