8 entry daha
  • billy corgan - ceket kollarından sarkan beyaz gömlek manşetleri dışında - giydiği uzun siyah paltosu, beyaz pudralı yüzü ve siyah göz makyajıyla murnau'nun nosferatu'sunu anımsatır. kambur duruşu, el parmakları ve vücudunu kullanışı da bu çağrışımı kuvvetlendirir. hatta corgan'ın aralardaki ani ve hızlı ileri/geri hareketleri de yine aynı filmdeki at arabası sahensini akla getirir.

    arka plan da sırasıyla akıl hastanesi, maskeli balo düzenlenen kırmızı bir oda, beyaz giyinmiş kafaları traşlı çiflerin sarmaş dolaş olduğu beyaz bir oda, duvarları boy aynalarıyla kaplı buz mavisi oda, çılgın bir dans partisi verilen otopark alt katı olur. aynalı odada ayna karşısında dikilmiş insanlardan biri bana kalırsa fena halde alice'e* benzer; zaten alice'in tavşan deliğinden aşağı düşüşü gibi corgan da klip boyunca odadan odaya/setten sete geçer.

    derken kamera saydığım tüm bu mekanları sırasıyla geri giderek yağmur yağdırılan merdivenlere gelir ki bu arada seti ve set çalışanlarını görürüz. corgan ve onu takip eden kamera buradan satyricon'u anımsayan bir film setine geçer. set içinde set... oradan enkaz halindeki iki bitişik odaya girer smashing pumpkins üyeleri. oradan da bir film salonuna geçerler. perdede eşzamanlı olarak kameranın çektiği klip görüntüleri oynar. görüntü içinde görüntü içinde görüntü içinde görüntü... sonsuzluk hissi verir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap