• gelecekteki otomobillerde yakıt hücreleri ile beraber kullanılması muhtemel gelişmiş kapasitörler. enerji kaynağı değillerdir sadece ara eleman olarak depolarlar. süper kapasitörler çok fazla enerji depolayamazlar ama anlık olarak yüksek güç sağlayabilirler.

    süper kapasitörler şu an için yeterli enerji yoğunluğuna sahip olmasalar bile geliştirme aşamasındaki ikinci nesil süper kapasitörlerin 15 wh/kg enerji yoğunluğuna sahip olmaları planlanıyor. bataryalar ile karşılaştırıldığında bu enerji yoğunluğu bile çok düşük kalmasına rağmen, süper kapasitörlerin asıl avantajları çok yüksek olan güç yoğunluklarıdır. ikinci nesil süper kapasitörlerin 4 kw/kg gibi çok yüksek güç yoğunluğu olacağı planlanmakta. bu tip süper kapasitörlerin ihtiyaç duyulduğu anda 200 a ‘in üzerinde bir akım sağlayabileceği düşünülürse yüksek güç yoğunluğuna sahip süper kapasitörler ile yüksek enerji yoğunluğuna sahip (ama düşük güç yoğunluğuna sahip) batarya ile beraber elektrikli taşıtta kullanılması taşıta hem hızlanma kabiliyeti hem de yeterli menzil sağlayacaktır. ayrıca yüksek şarj oranlarını kabul etmeleri sebebiyle zaman zaman sert olabilecek rejeneratif frenleme esnasında oluşacak yüksek akımlara cevap verebilme kapasitesine sahip olacaktır.

    süper kapasitörlerin bütün bu olumlu özelliklerine rağmen hali hazırda üretilmemeleri, süper kapasitörleri gelecekte söz konusu olabilecek bir seçenek olmasına rağmen, honda ana güç kaynağı olarak yakıt hücresi ve ikincil güç kaynağı olarak süper kapasitör kullanan taşıtı piyasaya çıkarmak için izin çalışmalarına başladı.

    (bkz: otomobillerde alternatif enerji kaynaklari)
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap