aynı isimde "manga" başlığı da var
160 entry daha
  • sanırım bu grup ve dünkü olayla bir kaç konuya açıklık getirilmesi gerekiyor. organizasyonun içindeki biri olarak...

    bu organizasyon tamamen mimar sinan üniversitesi öğrencileri ve mimar sinan üniversitesi organizasyon komitesi tarafından yapılmıştır. biz turne organizatörü firma olarak * bu grubun yapacağı festival içinde mangaya yer vermeyi kabul ederek böyle bir hata yaptığımızı çok sonra anladık tabii.

    1. dün okulda festival organizasyonu evet çok kötü ve amatörce hazırlanmıştı. fakat aynı amatör kişiler öğlen 4 te oraya gelip bir takım uyarılarda bulunan, bu efes dark turnesini yapan profesyonelleri de hiç siklerine sallamamışlar bıyık altından gülmüşlerdir.

    - arkadaşlar, bu sahnenin üstü açık ???
    - evet?
    - e olmaz, yağmur yağarsa napıcaksınız?
    - yağmıcakmış yağmur biz baktık.
    - hımmm, anladım. (nerden bakılıyo ona bana da söylesene ajan, her işte tonla para döküyorum outdoor malzeme kullanıcam diye)
    - merak etme 4 gündür konser yapıyoruz biz burda bir problem çıkmadı.
    - hımm, anladım.

    2. program çok sarkmasına rağmen yerinde müdahaleler asla yapılmamış ve sonlardaki grupların sahne saati 2.5 saat gecikmiştir. yine turne organizasyon şirketi olarak tüm uyarılarımıza rağmen...

    - arkadaşlar! bu program çok sarkıyor?
    - evet?
    - e sarkıyor! kötü birşey. sonra seyirci organizasyona laf etmiyor manga sahneye geç çıktı diyor. (siz hatta orda burda herifler kapris yaptı, karanlıkta çıkmak istedi vs. deyip böyle olmasını bilhassa sağlıyorsunuz zaten. kimse ben bi bok yedim demez)
    - her organizasyonda yarım saat tolerans olur. böyledir bu.
    - moruk yarım saat değil, 2.5 saat sarkıyor.
    - olsun biz 4 gündür konser yapıyoruz burda bir problem çıkmadı.
    - hımm, anladım.

    3. sahnenin üzerindeki kablolar bir arap saçına dönmüştür kimin neye bastığı neyi çektiği belli değildir. yine tüm uyarılara rağmen teknik ekip birşey yapmamıştır, manganın ekibi, ben ve manganın tonmeister'ı, ve manganın fanlarından bir grup gönüllü tarafından sahnenin üstündeki kablolar düzene sokulmuştur.

    - arkadaşlar! bu kablolar çok karışık. ya biri takılıp kafasını yaracak, ya da takılıp koparacak bir tanesini, ses gitmeyecek...
    - bişey olmaz abi, iyi böyle.
    - yok iyi değil biraz toplamak lazım.
    - yaw yok kardeşim çıksınlar işte ne var yaaaa.
    - ya arkadaşım bir uzatma ver şunu biraz uzatalım bari.
    - yok kardeşim yok uzatma.
    - yaw napıcaz olmaz ki böyle.
    - çıkmasın amına koyim o zaman napıyim yaaaaa. 4 gündür konser yapıyoruz biz burda bir problem çıkmadı siz problem yaratıyorsunuz. ne kadar kapris bidi bidi...
    (kızdı... haklı tabi...)
    (sahneye manga ilk çıktığında vokal mikrofonun kablosu çıkık vaziyettedir ve ses gelmemektedir)

    4. güvenlik önlemleri de tabii ki tüm uyarılara rağmen gerektiği şekilde alınmamıştır.

    - arkadaşlar bu sahnenin çevresinde güvenlik yok, sahne arkası yol geçen hanı gibi
    - bişey olmaz.
    - ya olur ya bir kaç güvenlik görevlisi olsa.
    - 4 gündür konser yapıyoruz biz burda bir problem çıkmadı.

    dorian sahnedeyken.

    - arkadaşım bak adamlar burdan geçiyor bir sürü, tonmeisterın koluna çarpıyorlar artık çüş.
    - tamam dur. (gider ve ordaki tek yabancı oymuş gibi fermanı ordan çıkarmaya çalışır, ferman çıkmaz tabi, çocuğu iter kakar çıksın diye)
    - ajan napıyosun?!?!?!
    - e boşalt dedin.
    - ulan manyakmısın müzisyenleri değil, seyircileri çıkarıcan.
    - sen de çık kardeşim hadi.
    - sakın o ellerin bana bir daha değmesin ajan, tamam?
    - ...

    5. tüm teknik aksalıklar, tüm bu 2.5 saatlik gecikmeler adamların yaptıkları kontrata terstir ve sahne almamak hakları vardır. bu durumda iki alternatif ortaya çıkar,

    birincisi sahneye çıkılmayacak ve organizatör ve teknik şirketi işini biraz daha ciddiye alması gerektiğini anlayacaktır. fakat seyirci tabii ki mutsuz olacak ve hatta olay manga kapris aptı sahneye çıkmadı şeklinde yansıtılacaktır.

    ikinci alternatif ise seyirciyi kırmayıp sahne alınacaktır. (onların bu aksaklıkta bir suçu yoktur, sadece müzik dinlemeye gelmiş üniversite öğrencileridir diye düşünerek.) ertesi gün yetkililerler görüşülecektir.

    bu konuda kuliste bir saat konuşulmuş, gurubun menajeri çıkılmamasını istemiş fakat grup oy çokluğu ile çıkmaya karar vermiştir.

    6. grup sarkmalardan dolayı 30 dk soundcheck yapabilmiş ve hiç bir şey doğru dürüst tonlanamamıştır. kuliste ki konuşmalar...

    - * abi tonlayamadık bişey. bok gibi ses çıkacak, yine bize patlayacak iş. bir de aşağıdakiler mimar sinan öğrencisi, hepsi biraz sanatçı (olacaklardan habersiz). anlarlar iyi sounddan sonuçta. kimse "ay ses şirketi kuramamış, program sarkmış" falan demez. "manga bok gibi çaldı" dır onun ismi.

    - * evet abi ama iptal edersek de bu sefer "kapris yaptı çıkmadı" diycekler daha kötü.

    - * evet abi ama sürekli böyle kaytarıyo bu organizatörler ve teknik şirketler. eğer bir tavır koyulacaksa o bence bu gündür. ankarada biliyosunuz pa speaker larını yere koydular. arkaya ses gitmedi. mail box'um dolu benim. allah belanızı versin diye mail atıyo millet.

    - * arkadaşlar sahneye çıkmamanız hiç bir yetkiliye bir şey anlatmaz ama aşağıdaki milleti çok üzer. bence aksaklıkların konuşulması gereken yer yapacağınız bir toplantı falan olabilir ancak.

    - * bence de çıkalım abi, adamlar bu kadar beklediler biz dinlemek için. nerelerde çaldık olm, hallederiz bir şekilde...

    - evet abi çıkalım hadi amına koyim....

    7.bundan sonra olaylar hızla gelişir, tam sahneye çıkacakları sırada yağmur çiselemeye başlar ve hemen durur, teknik ekip ışık konstrüksiyonunu indirir, mikserin üstünü kapatır ve bekmeye başlar.

    - ajan ne bekliyorsunuz?
    - yağmurun durmasını.
    - e durdu zaten!
    - ya tekrar yağarsa.
    - ?!? o tehlike hep vardı siz yağmıcak dediniz. bakmışsınız ya?
    - ...
    - hadi abi açın sahneyi, kaldır truss'ı çıkıyolar abi.
    - tamam.
    (grup sahneye çıkar ışıklar açılmaz)
    - (ışıkçıya) moruk sahne karanlık.
    - bişey yapamam abi (ışık mikserininüstü kapalıdır.)
    - niye lan manyakmısın?
    - yağmur abi!!!
    - olm açsana, herif sahneye çıktı delirtmesene beni!!!
    (açar)(fermanın mikrofonu çalışmamaktadır)
    - (sesçiye) ajan mikrofon çalışmıyo. (bu sırada grup roadie si mikrofon kablosunun diğer uçunu havada sallamaktadır herifin yüzüne)
    - aaa çıkmış o yerinde demek kiiiii...
    (2. şarkıda birileri sahneye arkalardan yumurta atar)
    - (organizasyon sorumlusuna) ajan yumurta atıyorlar.
    - bişey olmaz 4 gündür konser yapıyoruz biz burda bir problem çıkmadı...

    8. grup sahnedeyken olay çıkar ve cem yılmazın dediği gibi insanlar sahnedeki adamı mickey mouse sanmaktadır ve gelip önden herife küfredersen gözünün üstüne çakabileceğini düşünmemektedir. olaylar sırasında müdahale edecek hiç güvenlik görevlisi bulunmazken, olay bittikten sonra güvenlik görevlileri sahneye doluşmuştur ve tanımadıkları grup elemanları da dahil herkesi sahneden indirmeye çalışmaktadırlar. fakat grup elemanları dışında sahnede sadece önüne gelenlere "görevli dışında kimse kalmasın arkadaşım" diyen güvenlikler bulunmaktadır.

    - * ferman hadi kulise abi bitti konser!
    - * hayır abi çalıcaz biz. o herifler yüzünden konser iptal etmeyeceğim ben. bak bu adamlar bizi dinlemek istiyor.
    - * ferman!!!

    derken sağanak yağmur başlamıştır, teknik ekip toplanmaktadır. grup çaresiz içeri girer, zaten efenin ayağı sakatlanmış ve yürüyememektedir. kulise doğru ilerlerken odalrdan birinden elinde kocaman bir kaya ile herifin bir çıkar, "burası okul lan doğru davranın" diyerek grubun tur menajerinin üstüne yürür.

    kulise kapanılır, geçirilmesi gereken tüm sinir krizleri geçirilir, evlere dağılınır...

    edit: alınan bilgiye göre bunu yapan kişiler okul yetkililerinin iddia ettiği gibi dışarıdan insanlar değil, okulun öğrencileridir.
861 entry daha
hesabın var mı? giriş yap