1139 entry daha
  • leicester city fotoğraf arşivi ile ufak bir zaman yolculuğu yapalım:

    kulüp 1884 yılında ingiltere, east midlands'ta leicester şehrinde leicester fosse adıyla kuruldu. bulabildiğim en eski fotoğraflar. 1, 2, 3, 4.

    ekim 1936'da division 2'de 21. sıradayken sezonu şampiyon tamamlayan franck womack'ın öğrencileri.

    ikinci dünya savaşı yıllarında (1939-1945) leicester city'nin teknik direktörlüğünü yapan tom bromilov.

    leicester city fa cup'ta dört kez finale çıkmış ve hepsinde kaybetmiştir. ilk olarak 1949 yılında wolves vs foxes maçında kupayı kaybettiler.

    leicester city formasıyla 599 maça çıkan ve bu alanda rekoru elinde bulunduran graham cross'un 17 yaşındayken ilk maçında çekilen fotoğrafı.

    1961 fa cup finali wembley'de oynanan tottenham leicester maçı. maç öncesi para atışında tottenham kaptanı blanchflower, leicester kaptanı appleton ve hakem kelly.

    1963 fa cup finali manchester united leicester city maçı. manchester maçı 3-1 kazanıp kupanın sahibi oluyor.

    1969 fa cup finalinde bu sefer manchester city'e kaybediyorlar.

    leicester'da doğmuş ve doğduğu şehirde 9 yıl kalecilik yapmış, "tanrı'nın eli" golünü yiyen efsane ingiliz kaleci peter shilton.

    yine leicester şehrinde doğan ve yıllarca bu kulüpte oynayan efsane forvet gary lineker.

    1984 yılında çekilmiş takım fotoğrafı. tam ortada tanıdık birisi var. takımın teknik direktörü, birkaç yıl sonra türkiye'ye damga vuracak adam gordon milne.

    kulübün bir diğer efsanesi; 2016 yılındaki şampiyonluğun mimarlarından olacak, leicester formasıyla 369 maça çıkan ve günümüzde en iyi scoutlardan olarak bilinen steve walsh.

    1998 yılında derby county leicester city derbisinde leicester'ın derby'i deplasmanda 15 dakikada 4 kafa golü ile yıktığı maç.

    1999 yılında oynanan leicester newcastle maçında gol atan muzzy izzet.

    2000 league cup finalinde tranmare rovers leicester city maçı. leicester maçı 2-1 kazanarak kupanın sahibi oldu. maça damga vuran olay ise baba tarafından kıbrıs türkü anne tarafından ingiliz olan ve ingiltere milli takımını seçmesi beklenen muzzy izzet'in, kupa zaferini elinde türk bayrağı ile kutlamasıydı.

    ünlü italyan teknik direktör roberto mancini'nin futbolculuk yılları.

    kulübü 2010 yılında taylandlı iş adamı vichai raksriaksorn satın aldı. o zamandan beri budist rahipler düzenli olarak ingiltere'ye gelip futbolculara ve kulübe okuyup üflüyor.

    mayıs 2013'te leicester city yedek kulübesinde forma şansı bekleyen harry kane, jamie vardy ve danny drinkwater.

    (bkz: 12 mayıs 2013 watford leicester city maçı) 90+7'de üst lige çıkacak skoru elinde bulunduran bir de üstüne penaltı kazanan leicester city önce penaltıyı kaçırdı ardından 20-30 saniye içerisinde de gol yedi ve travmatik bir sonla premier league'e çıkamadı. penaltıyı kaçıran anthony knockaert'in üzüntüsü ve watford'un kutlamaları.

    1 yıl sonra düştüğü yerden kalkıp premier league'e çıkmasını bildiler.

    2015 yılında claudio ranieri leicester city'nin yeni teknik direktörü oldu.

    2016 yılında dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir peri masalına imza attılar.

    leicester city tarihinin ilk şampiyonlar ligi maçında club brugge'u yendi. ardından porto maçında, king power stadında ilk kez şampiyonlar ligi müziği çalındı.

    2017 yılında claudio ranieri kovuldu ve masal sona erdi. ranieri, yönetimin ve öğrencilerinin arkasından iş çevirip kovdurduğu dedikoduları arasında ayrılırken duygusal bir veda mesajı yayınladı.

    bugün leicester city şampiyon olduktan sonra yatırım yaptığı genç oyuncularla, şampiyonluktan sonra takımdan ayrılmayan bazı oyuncularıyla, river soar'ın kıyısındaki king power stadında varlığını sürdürüyor. belki ranieri'nin rüyasını bir kez daha yaşayamayacaklar fakat her sene ilk 6'ya girecek ve ingiltere'yi avrupa'da temsil edecek bir takım olmanın yolundalar.

    come on city!

    diğer kulüplerin fotoğraf arşivli tarihlerini incelemek isterseniz:
    leeds united: (bkz: #76839715)
    preston north end: (bkz: #77444297)
    wolverhampton wanderers: (bkz: #81996797)
    parma: (bkz: #82929115)
    celtic fc: (bkz: #84431050)
201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap