7 entry daha
  • bu adam 1975'te cemil filmini çekiyor cüneyt arkın ile, ilk önce bunu not edelim.

    1976'da natuk baytan'ın çektiği hınç diye bir film var. cüneyt arkın yine komiser rolünde fakat adı cemil değil kemal. bıyık resmen komiser tipini oturtuyor. deri eldivenler falan adam şekil. film de bomba. (bkz: ben kemal geliyorum)

    1977'de melih gülgen akrep yuvası diye bir film çekiyor, karakter neredeyse natuk baytan'ın hınç filmindekinin aynısı. bıyıklar, deri eldiveler, benzer adalet anlayışı, parçalanmış aile, adı bile aynı. komiser kemal. (badass longcoat da giyiyor burada) yani bu filmde kemal'in ailesine ufak bir ayar çekseniz film bildiğin sequel olur. ikisi de çok güzel filmler bence.

    bu karakter gerçekten oturmuş cüneyt arkına. melih gülgen daha sonra sırasıyla cemil dönüyor ve adalet filmini çekiyor. adalet filminde karakter adı polis metin. hepsinde de başrol cüneyt arkın. her filmde yeniden karakterler yaratılmış oysa gerek yok yani.

    döneminde bu filmler ne kadar sükse yaptı bilmiyorum fakat biraz uğraşılsaymış, senaryoları biraz elden geçirip (zaten çok benzerler, ufak üç beş oynama) birleştirselermiş aynen dirty harry gibi 5 filmlik efsane bir seri yapılabilirmiş. (belki bu başlık da belki 5 entry'li değil 20 entryli olabilirdi) beş filmden dördünü melih gülgen çektiği için onun başlığına yazayım dedim.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap