5 entry daha
  • evrim teorisini ortaya atmis olup, asla uydurma faaliyetler kullanarak kanitlama cabasina girmemis, aksine, zamaninin biyoloji bilimi yeterince gelismis olmadigi ve bugun bilinen turlerin daha yuzde, hatta binde biri bilindigi icin dogadan ornek gosterememesi uzerine "artificial selection"'i baz alan (ki kendi yetistirdigi guvercinler ve hardal bitkisinden elde edilen diger bitkileri ornek gostermesi bunu iyice kanitlar) kisi.

    ayrica gregor mendel'in calismalarinin 30 sene boyunca kimse tarafindan ciddiye alinmadigi dusunulecek olursa, hicbir sekilde darwin, mendel'i kucumsedi diye suclanamaz, cok sacma olur. (mendel'in ilk yazili eserleri 1865 yilinda basilmistir. darwin, ilk eserini 1844 yilinda yazmistir, ki ikisi de apayri zamanlardir. darwin, mendel'in yazdiklarini okumustur ancak sacma bulmamistir, sadece anlasilabilirligini kavrayamamistir cunku darwin, matematiksel kavramlar yerine genel kavramlari calisan bir naturalisttir)

    matematiksellik derken, punnett diagram'i hatirlamak ve allele kombinasyonlarinin "probability" degerlerini unutmamak gerekiyor ki mendel de tam olarak bunun uzerinde calismistir.
385 entry daha
hesabın var mı? giriş yap