9 entry daha
  • bolu dagi'nda ankara yonune giderken d100* uzerinde, istanbul yonunde, hendek civarinda tem uzerinde yer alan dinlenme tesisleri. tem uzerinde olani mekan olarak daha yeni ve daha guzeldir. buyuk ihtimalle bolu dagi'ndaki yol insaatlari bitince eskisi eriyip gidecektir zaten.

    cogu bolu dagi tesisinde oldugu gibi*, yemek icin oturunca hemen kizarmis ekmek dilimleri, halis tereyagi, bal, peynir ve hatta eger goz asinaliklari varsa bembeyaz beton gibi kaymak gelir. siparisler alinip hazir olana kadar bunlarla oyalanilir.

    eti nasil secip nasil pisiriyorlarsa artik, belki de yolda olmanin verdigi acliktan olacak, gayet basarlilar. yemek bittikten sonra cay, kuruyemis ve en nihayetinde soyulup dogranmis meyveler soylemeden masaya geliyor muessesenin ikramidir felsefesi kapsaminda.

    dogal urunler satan birer satis kismi da var bu tesislerde. portakal kabugu tatlisi, ogutulmus uzum cekirdegi gibi acayip acayip urunler satiyorlar. fiskobirlik'in kavanozda findik ezmesi bi ara gayet ucuz ve taze olarak bulunabiliyordu ama epeydir gormuyorum.

    olumsuz yani ise, o kadar seyi yedikten sonra yolda fena halde agirlik cokmesi.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap