9 entry daha
  • thermopylaede geçen doğu ile batının en önemli kavuşmalarından birinde; batı adına ringe spartalı savaşçıların çıkması sonucunda xerxes'in canının biraz da olsa yanışının anlatıldığı bilge kültür sanat tarafından türkiyeli okurlara kazandırılmış steven pressfield yapıtı.

    kitabın girişindeki "okların güneşin önünü kapaması" herodotun da anlattığı bir öyküdür. cevabı veren savaşçının adı dienekes'tir.

    öykü kısa bir tarihi önsözle temellendirilerek , öncelikle bir silahdarın ağzından spartalıların eğitimini anlatıyor. sonra bu eğitimin içine gündelik yaşam hakkında bilgiler de katılıyor. xerxes'in nasıl da akıllı bir adam olduğu, yunan hopliteların nasıl da yürekli olduğunu da anlatıyor.

    spartalıların hayranı olan steven pressfield ister istemez sizi de hayranlığa sürüklüyor. bu kadar korkunç savaşlar geçirmiş olmasına rağmen askerinden halkına , kralından kölesine kadar bir toplumun nasıl mütevazı yaşadığını anlatıyor.

    kitap 4. baskısındadır. hala pek çok kitabevinden temin edilebilir. tarihi oldukça sürükleyici bir şekilde anlatıyor. faydalı bir eser.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap