4 entry daha
  • bulgaristan da bir dönem gerçekleşmiş olan, türklere istinat eden asimilasyonun, ve 89 yılı civarı gerçekleşen olay örgüsünün, aşka nazaran daha vurgulu bir tema olarak işlendiği film. ancak benim gibi zaten asıl amacı o yıllarda ne olup bittiğini öğrenmek olan birinin merakını bir nebze giderebilir.
    nejat işler in rolü öyle fazla baskın değil. vesela kazakova daha bi ön planda.

    --- spoiler ---
    adamın, kadın için dinini değiştirip sünnet olmayı göze alması; gördüğü gözleri bir daha asla unutmayıp reaktif psikoz gibi bir rahatsızlık geçirdikten sonra tedavi olunca, görsel hafızasının azalıp duygusal hafızayla yer değiştirmesinin beklenmesine rağmen, adamın halen gördüğü hiçbir gözü (özellikle de kadının çocuğunun gözlerini) unutmayıp çizimleyerek resmetmesi filmin etkileyici sahneleri arasındaydı.
    --- spoiler ---

    herkesin ilgisini çekmeyebilir belki ama yine de bulgaristan göçmenlerinin ve konuyla alakadar olup 89 civarında yaşanan bulgar-türk ilişkileri ilgisini çekenlerin gidip görebileceği, nadir rastalanabilecek türden, sanatsal yönü ağır basan bir sinema eseriydi. boş bir iş olduğunu söylemek haksızlık olur.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap