7 entry daha
  • zaman gazetesinin yorum sayfasında haftada bir yazan akademisyen.son iki aydır etyen mahcupyan la liberallik mi demokratlık mı konulu bi tartısmaya girmisler,birbirlerine girecek seviyeye gelmistirler.
    etyen mahcupyan demokratlıgı kendine gore belli kriterlerler ve yontemler vasıyasıyla yeni bir ideoloji olaraktan sunmustur ama bunu yaparken mevcut ideolojilere bir alternatif ya da onların eksikleri oldugu icin onlara karsı demokratlıgı onermek zorunda oldugundan dolayı liberalizm i elestirmis ve liberalizmin karsılastıgı acmazları ve cıkmazları anlattıktan sonra bunların yerine demokratlıgı onermistir.
    haliyle liberalizm elestirileride atilla yaylayı cıldırtmıs ve etyen mahcupyanın yaptıgı hataları birbir acıga cıkartmıstır.
    etyen mahcupyanın belli koklere sahip olmayan ve belli bir ideoloji olmayan demokratlıgı tanımlamak icin liberalizmi lkendisine karsıt olarak sectigi ve liberalizmin acmazları vasıtasıyla kendi ideolojik kuramını olusturmaya calıstıgını bununda saglam temllere dayanmayan bir tartısma yontemi oldugunu belirtmistir.
423 entry daha
hesabın var mı? giriş yap