635 entry daha
  • ders: sosyal psikoloji
    sınıf: üniversite 1
    bilinmesi gereken şey: fundamental attribution error
    açıklaması: gelecek zaten *

    derste bir çocuk oturuyor, geçen dönem kopya çekerken yakalandığı için hoca bırakmış; bu dönem sosyal psikoloji alıyor. kadın en başından beri çocuğa kıl. ağzınla kuş tutsan seni geçirmem modunda; sürekli çocukla derste atışıyorlar. her neyse en komiği ve aklımda kalanı şu:

    h- fundamental attribution errora bir örnek verin bana. madem kaldınız, bu dönem geçmek istiyorsunuz, kitabı okuyup da gelmişsinizdir; ya da en azından dersin başından beri anlattıklarımı dinliyorsunuzdur.***
    ö- yok hocam anlamadım ben. dinliyorum sizi ama çok ağır ingilizceniz, hiçbir şey anlamıyorum.
    h- hıhıhıııı!!!* bilmiyorum demiyorsunuz da, anlamıyorum diyorsunuz!! bakın şimdi çocuklar.. bu arkadaşınız geçen yıl kopya çekti, bu dönem dersime böyle geldi böyle yaymış oturuyor, kitabı da okumamış. ben kendi kendime diyorum ki bu çocuk moron! ama hayır, belki moron değil arkadaşınız, belki ben yanılıyorum. belki doğuştan! annesi onu böyle doğurdu, onun bir suçu yok. belki psikolojik problemleri var o yüzden böyle davranışlar içerisinde. ama hayır. ben bu etkenleri düşünmüyorum da kendimi üstün görüp, dış etkenleri önemsemediğim için ona direkt moron* diyorum. bu da fundamental attribution error oluyor.
    ö- ...*
    h- anladınız mı şimdi?*
    ö- e.. evet hocam.*
    h- başka anlamayan var mı?
    ö- ...
    h- very good.

    ders sonu skor: hoca- 1 öğrenci - 0
    bir daha da derse gelmedi zaten çocuk, ya kaldı ya da düşürdü sanırım dersi.
2498 entry daha
hesabın var mı? giriş yap