1 entry daha
  • ne zamandır üzerine kafa yorduğum, ancak yeterli bilgiye sahip olmadığım için hakkındaki fikirlerimi açıklamaktan çekindiğim suredir. bilgi paylaştıkça çoğalır diyerek yardımları bekliyorum.
    şimdi 30. ayete bakalım http://www.kuranmeali.com/…irma.asp?sure=77&ayet=30
    ayet hakkında çok farklı yorumlar var, kimileri cehennem dumanının gölgesi, teslis inancı gibi açıklamalar getirmeye çalışmış.
    (bkz: http://www.eflanimuftulugu.gov.tr/…an/tefsir/77.htm)
    yaşar nuri öztürk, cevap veriyorum kitabında açıkça "bilmiyorum" demiş ayetin anlamı için.
    şimdi bir de http://library.thinkquest.org/25535/poseidon.jpg
    poseidon'un yunan mitolojisinde deniz tanrısı olması, denizin altında yaşaması ve atları ile oradan çıkması ile esinlemeler'deki dipsiz derinliklerden çıkan yedi başlı, on boynuzlu canavar arasında bir ilişki kurabilir miyiz? abyss ve sumercedeki ab.zu kavramının ilşkili olduğunu biliyoruz. eğer gerçekten iddia edildiği gibi "ab.zu" uçsuz bucaksız deniz değil de uçsuz bucaksız evren anlamına geliyorsa 30. ayetteki "üç çatallı gölge"yi marduk'un piktograf işareti ve şeytanın sayısı -ve mızrağının ucu- 666 olarak görebiliriz diye düşünüyorum.
    dikkati şuraya çekmek isterim, üç çatallı gölge surede özne konumunda, bütün felaketleri gerçekleştiren, "neden" konumundadır. surenin bütünüyle kıyamet günü tasviri yapmasını akılda tutarak "görevle gönderilenler"den maksadın, âlemin idaresi ile görevli bir kısım melekler veya rüzgârlar, yahut peygamberler, yahut da kur'an âyetleri değil de dış uzaydan 3661 yılda bir gelip karışıklık çıkartan bir gök cismi ve onun uyduları olduğunu öneriyorum.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap