• rıfat ılgaz buna kendisi cevap vermiştir.

    "eskiden idamlar sabaha karşı yapılırmış. belli bir süre sonra idam yaklaştığında tüm dükkanlar açılmaya, esnaf satış yapmak için bağırıp çağırmaya başlamış. bunun üzerine aileler de o saatte sokağa çıkmaya başlamış ve idam vakitleri panayır havasında bürünmüş. sonuçta da ölen bir adama bakarak gülen bir halk görüntüsü oluşmuş.

    ben de çöken eğitim sistemini anlattım. hepimiz ölen bu sisteme bakarak güldük.”

    kaynak
  • tamam güldük, eğlendik ama haklı tespit.
  • hababam sınıfı öğrencilerinin rezil, iğrenç yaratıklar olması. hiç insanlık olmaması. yardım eli uzatacağına bir de utanmadan sıkılmadan alay edip, küçük görmesi! :@ aslında alay edilecek, küçük görülecek birileri olsa onlar olması. hababam sınıfı öğrencilerinin hiçbir şeye yaramayan, asalak gibi yaşamaları. utanacaklarını bilsem yüzlerine tükürmek isterdim ama ondan da anlamayacak olmaları rezaleti.
  • hayatta böyle degilmi zaten bize dokunmayan sempatik pislikler ve ucu bize dokunan lanet olası pislikler.
  • rıfat ılgaz'ın ve sonrasında bunu sinemaya aktaran ertem eğilmez'in esas amacı zaten bu insanları sempatik göstermek değil, dönemin eğitim sistemine sıkı bir eleştiridir. ha eser özellikle sinemaya aktarıldığında komedi türünde olduğu için ister istemez sempati toplar ama buradaki esas ana düşünce "eğitim sistemi o kadar boktan ki oturup hepimiz bu ağlanacak duruma gülelim" önermesidir.
  • recep ivedik ayısına anıra anıra gülen yazar beyanıdır.

    hababam sınıfı serisi bir eleştiri filmidir. eğitim sistemi eleştirilmiştir ama, sen bunu anlamayarak kaliteni ortaya koymuşsun.
  • (bkz: aferin)

    siz yakinda 4 islemlere de gecersiniz.

    hala daha bu filmlerle toplumun ahlakinin bozuldugunu dusunen andavallilar var. arkadas bu filmler bir gosterge, yani toplum zaten bozuk.
  • hababam sınıfı, eğitim sisteminin eleştirisini örnek öğrenciler üzerinden değil, ailelerinin şımartıp, her istediklerinin karşılandığı ve okul kadrosunun görmezden geldiği gençler yapmaktadır. serinin anlatmak istediği şey, hababam sınıfını yaratan şeyin, içindeki öğrencilerden değil çevrelerinden kaynaklandığıdır. bugün değişen birşey yok. sistem ve aileler, gene çocukları şımartmakta ve onlara aşamayacakları hedefler koymaktadır. bu da çocukların yozlaşmasına yol açmaktadır.
  • bu filmlerdeki amaç bu kötü öğrencilerin mahmut hoca sayesinde doğru davranışı görüp düzelmesiydi. ahmet'in köyüne okul yapmaya gitmeleri veya müfettişin arabasının önünü kesip adil hocayı geri getirtmeleri buna örnektir.
  • testere filmindeki adam pisliğin zirvesinde ama genelde "abi film çok iyi yaaaa" diyorlar. çok da anlam yüklememek lazım.

    tanım: gereksiz duyar
hesabın var mı? giriş yap