• böyle dutududutududutududutudu diye iniyor helikopter, çevresinde bir toz bulutu, içinden adamlar iniyor kafalarını eğerek, yanlarına bir sürü adam koşuyor böyle, herkesin kravatı uçuşuyor... abovvvv.

    bıkmadım arkadaş. bıkmadım yıllardır. bıkmam da... yahu ana haber bülteninde görsem de bıkmam, en tırto holivut aksiyonunda görsem de bıkmam. bu nasıl bir sahne ya. böyle helikopter iniyor ama pervanesi dönmeye devam ediyor dutududutududutududutudu diye. böyle pilot mikrofondan bir şey diyor, helikopterin çevresine arabalar geliyor. helikopterden inen evrak çantalı adamı arabalarına alıyorlar. kel korumalar var, görevliler falan... diline, dinine göre kah misafirimiz geldi diyorlar; kah efirmetiv, racır det gibilerinden anladık-tamamdır gibi bir şeyler söylüyorlar.

    bazen de operasyon için swat timi falan iniyor, abbbbbbaaaaaavvvvv. vay... vay....vay. o da bambambaşka bir alem. biri ipten iniyor, öbürü aşağı merdiven sarkıtıp iniyor, aşağıdakileri de alıp geri çıkıyor, go go go diye binanın tepesine iniyorlar. vay ki ne vay.

    hayranım arkadaş. helikopterden inan insanlara hayranım. atraksiyonlu insin, atraksiyonsuz efendi gibi insin hiç fark etmez. hay-ra-nım... işte o kadar. parkta otururken yanıma boeing 757 inse dönüp bakmam yeminle. ha çok gürültü çıkarsa belki şöyle bir "bismillah" der, doğrulurum o kadar. ama helikopter inse işte ona bayıla bayıla bakarım. içinden inen insanlara da hayran olurum. ha ama olur da bir ufo falan inerse de hemen gaçarım. huyunu suyunu bilmiyoruz sonuçta. temkinli olmakta fayda var.
  • uğur dündar'ın gerçekleştirdiği helikopterden avrasya feribotu'na atlama eylemini izleyen her bünyede tavan yapan histir.
  • başı eğip su içen hasan dayı gibi ensenin biraz ustunden başı koruma refleksi cok karizmatiktir... kanimca hayranligi uyandiran da bu karizmadir...bir yandan da hizli hizli segirtilir... bir filimde pirim yapar bu sahne... en az 30 saniye yersiniz acting olmadan...

    (bkz: yonetmenin eldefteri)
  • helikopterden inerken omzunu tutuyor ve anırarak bağırıyorsa, hayranlık yerine kıçıyla gülme hissiyatını uyandırmalıdır. "dışarda hava nasıl acaba" diye kolunu pencereden uzatmıştır salak. omzu çıkmıştır. bi arkadaşıma oldu bana diil. valla.
  • bu hayranlık bazen öyle bir noktaya ulaşır ki helikopterden inen insanların üzerine uzun namlulu silahlarla ateş edilir. bi nevi john lenon olayı.
  • gökten inen üstün insan fikrinden kaynaklanan hayranlıktır.
  • ben de tatmak isterim bu duyguyu
  • (bkz: uğur dündar)
  • işin ilginci helikopter, uçak veya gemi ile karşılaştırıldığında -setra kassbohrer vs. ikarus misali- özel bir üretim veya model değilse, hem rahatsız hem de sahip olabileceği lüks alt seviyededir. istenilen yere indirilebildiği ve trafiğe takılma derdini ortadan kaldırdığından zenginler tarafından tercih edilince, lüks algısı üzerine yapışıyor demek ki; bir de helikopterden inene kapının açılması ve hemen yanına birinin gelip onunla konuşması da ayrı bir hava. ancak uçak, gemi ve otobüse nazaran aksiyona daha açık olması ve/veya havada takla attırma hayali de izleyicileri ilaveten cezbediyor olabilir.
hesabın var mı? giriş yap