• tatlı konusunda manyaklık noktasında duran bir lezzet.mersinli bir arkadaş getirmişti bunu ilk defa.akşam rakı içildi deli gibi muahbbet fln herkes sızdı. gecenin sonunda yatmaya hazırlanırken ev arkadaşımla dolapta bulduk biz kerebiçi ve macera başladı..hayatımda hiç görmediğim acayip bir tatlı üstü köpüklü. bu ne lan dedik. sonra baktık altında fıstıklar sikişiyo bir karnaval havasında,rüya gibiydi herşey..baya bi yedik bir kilo getirmişti. ondan sonra manyağı olduk tabi biz bu kerebiçin. her istanbul,'a gelişinde hala getiriyo sürekli ve biz aynı zevkle yiyoruz.kerebiççi oğuz muş mersin'de bu işin ustası.bizim yediklerimizde ondan bu kadar güzelmiş söylediğine göre..yalnız enteresan bir nokta var mersinli kim varsa tanıdığım kerebiç deyince güzeldir, ehh işte, ben pek sevmem ama diyolar deliriyorum. bize ilk getiren arkadaşta mersin'de bunu sizin kadar severek ve iştahlı yiyen görmedim diyo tüm mersinlilere sevgilerimi sunuyorum ve kerebiç diye bağırmak istiyorum onlara yiyiniz yediriniz!

    not:evde kerebiç olduğunda muhtemelen yine sarhoş olunan bir gecedir, dolaptaki kerebiçi istemek için:
    -kerebiç getir piiiçççççç....diye bağırınız,eğleniniz!!
  • ozellikle mersinde yapilan ici antep fistigi dolu ustu de kremali harika cok kalorili tatli.
  • mersinden adanaya kadar kosacak enerjiyi veren tatli.
  • türk girişimcisinin haşlama sikko mısır işiyle uğraşırken kaçırdığı bir mucizedir.

    hele:
    http://www.hafif.org/imaj/mansonilized/kerebic.jpg
    http://www.cafefernando.com/images/kerebic.jpg
    http://www.1resimler.com/…ata/media/438/kerebic.jpg
    http://www.cafefernando.com/images/kerebic2.jpg

    içi fıstık babam! dışı manyak bir köpük krema!

    lan uyuma salak girişimci! yap birer tepsi. sal bodrum, sal çeşme, sal kemer.
    akşamları çiftleşmeye akan yaşlı ingiliz/alman teyzeler bunu nası yer biliyo musun?
    aklın çıkar...
  • ramazan tatlısıdır; istanbul'un güllacı gibi mersin'in de kerebiçi vardır. kurabiyesi güzeldir de, üstüne döktükleri o kireç beyazlığında ve tadındaki garip krema herkesin damak tadına hitap etmez.
  • istanbul da yemek isteyenlerin ciya da bulabilecekleri tatlı.
  • mersin'in ve kimi yerlerde güneydoğunun delişmen lezzeti!.. antep, maraş civarında beyaz köpüğü kullanılmaz. mersin'de o köpük içinde servis edilir, lezzeti farklılaşır. mersin mutfağının cezeryeden sonra en baba tatlısıdır. ` : çok gezen de bilir`
  • eskiden kerebiççi oğuzun seyyar bir arabayla sattığı, bazı damaklara çok leziz* bazılarına da yivrenç gelen yiyecek maddesidir.. seyyar araba önünde kuyruk olduğunu ilk kez görmeme sebebiyet veren bu amca daha sonra dükkan açmıştır.. ayrıcana istanbulda pek rastlanmayan bu maddeyi ziverbey-bostancı arasında biryerdeki bir pastanenin vitrininde görmüş bulunuyorum, ancak var demeden önce bir denemek gerektiği kanısındayım..
  • ciğerci huluside de yapılan tatlı. mekan yeni açıldığı için bugünlerde müessesenin ikramı.. acele edin derim..

    malzemeler,
    3 yumurta
    1 su bardağı şeker (pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır)
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı ayçiçek yağı (kilisliler içerisine genellikle ayçiçek yağı değilde zeytinyağı kullanırlar)
    1 paket oda sıcaklığında margarin
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    aldığı kadar un (çok sert olmayan eli yapışmayıp rahatça yuvarlanacak bir hamur yine dediğim gibi kilislilerin ki gibiorjinal bir tad istiyorsanız unla birlikte 1 su bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz ama ben kereviçte açıkcası pek sevmiyorum irmiğin tadını)
    iç malzemesi:
    2.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz/şamfıstığı (yapacağınız kurabiye miktarına göre yada kurabiyelerin büyüklüğüne göre ceviz/şamfıstığı miktarını artırabilirsiniz)
    1 yada 1.5 tatlı kaşığı damak zevkinize göre tarçın
    yarım su bardağı susam (kilisliler genellikle susam koyralar ama değişik bir tad oluyor)
    ayrıca ben yarım çay bardağı da hindistan cevizi ekliyorum :o)
    2 yemek kaşığı pudra şekeri
    yapılışı:
    bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup karştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 1.5 kaşık ilave edip ağzını kapatın.daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifce bastırın. kalıptan çıkarmak içinde kalıbun ucunu bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifçe vurark çıkartın.tüm hamuru aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın.hafif yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kızarmayacak şekilde pişirin.(püf noktası üzerileri kızarmayacak)kurabiyeler pişdikten sonra hafif soğumasını bekleyip üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri dökülüp servis yapılır.
    tarif bu inanın hiç zor değil ve çok da leziz. deneme imkanı olan herkeze tavsiye ederim. umarım deneyenlerinki güzel olur.
    afiyet olsun....
  • en güzeli en olmuşu ramazan ayında olur bu tatlının. araplar 'kerabiç'der. çocukluğumda, belki belki en son lise 1 de yemişimdir ve kesinlikle ramazandır zaman. bir yediğinin tadını bir daha başka yerde bulamazsın klişesini yaşatmıştır hep bana.

    mersin'de, kiremithane mahallesi'nde, hadra hamamı'nın hemen karşısında öndeceden yeşil renkli, iki kanatlı ahşap bir kapı vardı. tatlıcı ahmet ve ailesi ikamet ederdi orada. sadece kerabiç değil bir çok hüneri vardı rahmetlinin. bana 'kerabiç nasıl yapılır'ı göstermişlerdi ailecek, o nadıfın kocaman kazanı belki ben küçük olduğumdan bana kocaman gelmişti. beyazı bembeyaz köpüğün* kurabiye denilebilecek kerabiçi gelin gibi süsleyip tatlandırması, üzerine de gelinin yakasına takılmış çeyrek altın misali tarçın, içerisinde gelinin huyuna suyuna göre değişen ceviz veya antep fıstığı...

    mersin'in toprağında kalan anneannem gibidir artık kerabiç benim için.
hesabın var mı? giriş yap