• işletme/iktisat/çeko/kamu yönetimi birinci sınıf öğrencilerinin "abi ne işim olur yea memurlukla. sıkıcı iş. ben hayallerimin peşinden gitcem" vıdı vıdısıyla kötülerken son sınıfta " b grubu desen 2.000 maaş hele a grubu 3.500den başlıyor. 8 saat mesai sonra sen sağ ben selamet. oh kebap." diyerek kafa ütüledikleri sınavdır.

    nerden mi biliyorum?
  • her kurum için ayrı sınav ne demek, her kurum için ayrı sınav parası istiyoruz demek, her kurum için torpil yelpazesini geliştiriyoruz demek, senin okuman, beklentin benim sorunum değil ben cebime girecek paraya bakarım demek, her gün daha da sinirli uyanıyorum sayenizde.
  • ygs ve lys'den daha zordur. çünkü bu sınava 17-18 yaşında değil 24-25 yaşında çalışıyorsunuz. ve yaş ilerledikçe ders çalışmak insana koyuyor. işte bu sınav bu yüzden zor.
  • anladığım kadarıyla herkes güncel konulara takmış; benim de bu konu ile alakalı, tecrübeli ve hedefini gerçekleştirmiş biri olarak söyleyeceklerim var.

    öncelikle "aman allahım millet senelerce çalışıyor kurslara gidiyor da yapamıyor, ben nasıl alacağım o kadar puanı" demeyin. ben üstün zekalı değilim, normal bir insanım gayet. ha matematik ve türkçem oldu bitti iyidir, zira kpssde de 60 soruda 56 net bırakmıştım. lakin master sınavlarımın bitişinden 1 ay sonra olan sınav için -ki ben hukuk da kasmıştım ikinci gün için- her gün ful motivasyon günde 8 saate yakın tarih coğrafya vatandaşlık ve hukuk (evet cezadan medeniye kıymetli evrağa kladar- çalıştım. önce "ilk en önemli ve son gelişmelerden oluşan" notlar hazırladım sonra sadece onları okuyup ezberledim. hava sıcaktı, iki tane şile bezi elbisemin birini yıkayıp diğerini giyerek bir tarafımdan ter akarak çalıştım. oldu.

    sonra bir de "ooo millet ne kitaplar bitirdi, ne denemeler çözdü ben nasıl yapayım bu saatten sonra"cılar var. mal mısınız?* değilsiniz, yani değilseniz kendinize gelin en azından. ihtiyaç yayınlarının özetli soru bankaları vardı set olarak. aldım bu seti ben, yukarıda yaptım dediğim 1.5 haftalık ezberi soru bankasından çözerek unutmamaya çalıştım. her konuda 6 7 test var, ve bilale anlatır gibi anlatmak dediğimiz şeyi soru ile yapmış adamlar. aynı soruyu daha kaç farklı şekilde sorabilirlerdi bilmiyorum. haliyle ezberin öğrenme eylemine dönmüş oluyor. son hafta da gittim başka bir yayınevinin -hatırlamıyorum bile maksat farklı tarz- deneme sınavlarını aldım. evde tm hariç yardırdım. bildiğiniz şeylere kafa yormayın zira, vicdan rahatlatacağım diye zaman kaybetmenin anlamı yok.

    bir de millet tutturmuş güncel konu da güncel konu. bak canım kardeşim güncel konu dediğin derya deniz, kulağına çalındıysa ya da ilgin varsa biraz da şansın yaparsın o soruları zaten. ama oturup da yok ilk vali kimdi bilmem ne ne gerek var şimdi? o zaman ilk kaymakamı da sorabilirler yani? deden ya da büyükbaban değilse bunu bilemezsin zaten? diyeceğim o ki o 5-6 soru için risk alıp kafa yorup sonrasında "keşke başka şey çalışsaydım zaten yapamadım/ yapardım" diye düşüneceğinize oturun tarih ve vatandaşlık çalışın. en azından konular belli ve sınırlı, onlar tam olsun. haa "onlarda ben harikayım" diyorsanız bana uyar otur çalış güncel konuları. ne çalışacaksın hangi guiness rekorundan başlar hangi yılın olimpiyatlarından çıkarsın o da sana kalmış.

    son olarak "her yerde torpil var yeeaa" diyen adamlar için gelsin; elbette vardır, ben 2010'da girdim kpss'ye hani bir sürü 100 puan alanın olduğu trt atamalarının yoğun olduğu dönem? ne yapsaydım? her yerde torpil var deyip bıraksa mıydım? hayır bu hayat benim, siyasi bir tanıdığımın olmaması ya da babamın çok düzgün -gerçekten özellikle devlet işleri konusunda hep takdir ederim- ve kimseye eyvallahı olmayan bir adam olması, benim istediğim "kariyer memurluk"tan vazgeçmem için bir neden değildi. ne çalışmayı bıraktım ne de umut etmeyi. çünkü ben iktisat mezunuyum, dışarda bir özel bankada gece gündüz çalışıp 1500tl maaşa köpek olmak* *, amirin diye birine eyvallah etmek zorunda olmak, sürekli işten çıkarılma korkusu ile bir borca girememe bir şey sahibi olamama fikri beni hep çok korkuttu. ha sizin başka bir şansınız varsa ne ala.

    torpil dönüyor evet bazı yerlerde, ben de bir müsteşarlığın sınavında, zarf usulü mülakatta çıkınca konuşulanlara göre hiç olmayacak bir sonuçla karşılaştım. kendim yaşadım, arkadaşlarımın da yaşadıkları var. ama bu, şu anda olabildiğince az seviyede. bir çok kurumda çalışanların büyük bir çoğunluğu hakkı ile girmiş adamlar. ama bu seneden sonra kpss kalkınca işte o zaman hiç şansınız olmayacak neredeyse, şimdi en azından ailenize "ben şu kadar puan aldım ama giremiyorum bu benim başarısızlığım değil" diyebiliyorsunuz. ama artık bunu bile diyemeyeceksiniz. herkes adamını alacak. anlayacağınız tünel bombok bir yere çıktı .

    şu da bir seçenek ayrıca; hedefim kariyer memurluk deyip sadece onlarla kafanızı bozmayın. madem bu seneden sonrası zor, madem bu sene iyi bir puanın var elinde (kariyer memurluk kastığına göre 85 üzeri p3 almışsındır en az? almadıysan / alamayacaksan devam etme okumaya), atama bekle, p3 puanını buna kullan, atan ve kariyer memurluk için kurum sınavlarına girmeye devam et. p3ümü kullanırsam başka kurumlar da bu puan türünü isterse diye bir kaygın olmasın çünkü genelde p3 isteyenler p1 ve p2'yi de ilanda çıkıyorlar.

    ha bu son üç paragrafı gerçekten çalışan ama torpilim yok diye kara kara düşünüp motivasyonu azalan insanlar için yazdım. yoksa aranızda -aramızda- adam gibi bir puan* alamayıp "torpil var yeaa" diyenler için ayrıca bir açıklamam var elbette; bi siktir git çay koy.

    önemli not: özellikle ikinci gün sınava çalışmadan ve neden girdiğini hala bilmeden giren arkadaşlarım varsa onlar için bir hatırlatma; gk gy'de yanlış doğruyu götürüyor evet ama ikinci günkü sınavda esas olan doğru sayısı. hesaplanışını bilmiyorum ama bunu biliyorum. o yüzden hepsini d işaretleyin gerekirse. ha bir de her bir bölümden mutlaka işaretleme yapın -ki bir önceki cümlemi anladıysanız bunu söylememe gerek yok aslında- puan türleri ona göre hesaplanıyor. atıyorum p27 x, y ve z derslerinin kombinasyonuysa ve siz y'den işaretleme yapmadıysanız o puan türü hesaplanmıyor. kurumlar da gıcık gıcık ister bu puan türlerini, genelde başka başka türler isterler her sene, belli olmaz. sonra ağlamayın.

    başarılar diliyorum; umarım emeğinizin karşılığını alırsınız. ama ben inançlı bir insan olarak allah'ın çalışanın hakkını yerde koymadığından çok eminim. bugün değilse yarın; yine de olmuyorsa ve siz iyi bir insansanız olmamasının kesinlikle bir hayrı vardır. * `:)`
  • turkiye'de bu kadar cok universite ve bu kadar cok issiz varken kaldirilmasi imkansizdir.

    issiz sayisi fazlaysa yapilacak tek sey onlara bir umut kapisi acmak. bunu da kpss yapiyor. sen kpss'yi onlari elinden alirsan yuzbinlerce insanin isyan etmemesi icin tek bir sebep kalmaz.
  • arkadaş çok mu zor google'a girip uluslararası ilişkiler kpss yazmak?

    kimse sana aç kanun yönetmelik oku mevzuat karıştır demiyor ama 4 yıllık fakülte mezunusun en azından araştırmayı öğren.

    mezun olduğu bölümün hangi konuları çözmesi gerektiğini bilmeyen veya en azından internet ortamından öğrenemeyen adam zaten girmesin bu sınava.

    gitsin 150 lira sınav ücretini fakire fukaraya sadaka versin en azından hayır işlemiş olur.
  • rüyamda kpssye girdiğimi sonuçların açıklandığı ve nasıl bir puan aldıysam lise öğrenciliğine atandığımı gördüm.
  • tüketicisiyle alenen taşak geçen başka bir sektör yok bu sektör kadar. yemin ederim yok. penis büyütücü sektörü bile daha vicdanlı, daha tüketici yanlısı. on santim diyorlarsa en azından üç santim büyütüyordur. uzatıyor da olabilir, bilemedim. ama kpss sektörünün çivisi çıkmış. kitapların içeriği aynı olunca da ürünü ambalaj sattırır diye okutuyorlar ne varsa. hocanın dolabından sizin için aldık, acil servis falan neyse de ama şu nedir yahu:

    http://www.edebiyatdefteri.com/…n-ba-6805-47475.jpg

    uefa'ya mail kampanyasına katılıp bu duruma bir son vermelerini isteyeceğim.
  • kpss oncesini hatirlayan akrabalarinizla konusun anlatsinlar sizlere nasil rezilliklerin dondugunu. kaldirilacak deniyor kpss. anlasilan dayisi olanin yolunu buldugu gunler geri geliyor. olan yine garibana olcak iste. gecmis olsun. ayrica allah belanizi versin.
  • bambaşkaymış. bildiğin yüz binlerce insan deli gibi çalışıyor. yaptıkları da bir şeyler öğrenmek filan değil. sistematize edilmiş birtakım veri yığınlarını ezberlemeye çabalıyorlar. konuları öğrenmiyorlar, konuların soru formuna sokulmuş haline verilecek cevapları ezberliyorlar. gerçi bu bahsettiğim şeyi yüksek başarıyla yapan kişi temel pedagoji mantığına göre diğer kişilerden bir adım önde olur. ama olay tamamen sınav tekniğinin gelişmesine dayanmışken mantık aramak çok saçma. bir mühendis tarih ve coğrafya müfredatını ezberlerse atanabiliyor. çok ilginç. bir ziraat mühendisi ne kadar iyi tarih ezberlerse atanma şansı o kadar artıyor. bence bu durumu babaerenlere sormak lazım.
hesabın var mı? giriş yap