• tıpta ya da başka mesleklerde mesleğin hatalı icra edilmesine verilen isim. amerikada bu konu üzerine uzmanlaşmış ve zenginleşmiş avukatlar olduğu söylenir
  • bir hekimin icine dusecegi en kotu durumdur...turkiyede uygulamasi kisitlidir... ancak ciddi mahkemelere kodamanlar tarafindan bastirilirsa,konuyla ilgili ust heyet toplanir ve cogu zaman da (hatali ya da hatasiz) hekimin lehine karar verir...

    (bkz: allah gostermesin)
    diyerek bu konuyu burda kapatiyorum...
  • türkiye de bir otursa hastaların ebemizi belleyeceği gündür *. birçok yer artık onay formu imzalatmadan işleme geçmiyor. kimi kötü niyetli insanlar da bu yasalardan faydalanma yoluna gidebiliyor.
  • şeker hastası için göz konsültasyonu istememektir.
    istemeyen kim?
    doktooooor...
    (ufak bir örnek işte)
  • bu konuda turkiyede it iti isirmaz kanunu gecerlidir
  • doktorlar için zorunlu sigortadır. yamulmuyorsam yaptırmama cezası da 5.000 tl'dir.

    geçen sene anadolu sigortadan yaptırmış biri olarak kredi kartı bilgilerimi ilgili müşteri temsilcisine vermiştim. bu sene bana sorulmadan tekrar senelik prim tahsilatı yapılmış kredi kartımdan. tamam sigorta zorunlu da, illa senden mi yaptıracağı ey anadolu sigorta? resmen kurumsal soygunculuk değil de nedir bu?
  • doktorların; mesleklerinin doğası gereği olan risklerden bağımsız olarak yaptığı hatalardır.
    örnek: hastaya antibiyotik iğne yaptın, bir anda tip 1 alerjik reaksiyon (anaflaksi ) gelişti ve hipotansiyon solunum ve kardiyak arrest gelişti. eğer hastanın onam belgesi tam ise ve ilaç alerjisi sorgulandı ise buraya kadar sorun yok. ancak kalbi durana kadar ya da durduktan sonraki zamanda doğru tanı ve tedaviyo (adrenalin ve cpr) yapmadısan malpraltis ile yargılanırsın.
  • latince kökenli kelimemenin türkçe karşılığı "kötü uygulamadır". tıp hukuku veya sağlık hukuku dallarının çıkış noktasıdır. ne yazık ki ülkemizde büyük bir meslek muhafazakarlığına maruz kalmış alandır. gerçekleşen doktor hatalarının büyük bir çoğunluğunu complikasyon olarak nitelendiren bir bilirkişilik anlayışı vardır.
    hasta karnında spanç unutmayı bile "makul , olabilecek , normal" olarak nitelendiren profösörler mevcuttur.
  • abd'de ozellikle obstetrik alaninda calisan doktorlarin her sene on binlerce dolar odeyerek kendilerini sigorta ettirdikleri doktor hatasi.

    anladigim kadariyla turkiye'de mahkemeye intikal etmesi pek enderdir, hatta devlet memuru olarak calisan bir doktoru mahkemeye verebilmek icin amirinin izninin gerektigini okumustum bir yerde, yaniliyor da olabilirim.

    ote yandan iddia edilen vakalarinin ntvmsnbc'de bile kendine yer bulmasi turkiye'de ne kadar yeni anlasilan bir kavram oldugunu ortaya koyabilir http://www.ntvmsnbc.com/news/447295.asp
hesabın var mı? giriş yap