• genel olarak bilinen bir seyi, yeni birseymis edasiyla soylemek.
  • çok değerli futbol yorumcularımızın sürekli yaptığı hadise.

    -sn. üründül maçla ilgili yorumunuzu alabilir miyiz?
    -eğer topu kanatlara taşıyıp, hücumda çoğalır, rakibi dar alanda presle boğup, pas hatası yapmaz, defansta kademe anlayışını düzgün uygulayıp rakibe alan bırakmaz, çapraz koşular, verkaçlar, derinlemesine paslarla pozisyon zenginliği yaratıp, bulduğumuz pozisyonları değerlendirirsek maçı kesin kazanırız. o da %50 ihtimalle. ancak bu tip maçlarda kazanmak için yediğinizden bir fazlasını atmanız şart.
    -diyosunuz?
    -peki bu sene ligi kim götürür?
    -puan durumuna baktığımızda lider sivasspor, galatasaray ikinci sırada, üçüncü sırada fenerbahçe, dördüncü beşiktaş, aralarında çok az puan farkı var.
    -tüm takımların şartları eşit diyorsunuz
    -sivas daha avantajlı gözükmekle birlikte galatasarayın da ne yapacağı belli olmaz, fenerbahçe de büyük takım, beşiktaş da kendi sahasında çok başarılı olabiliyor ama çaykur rizespor da skertebilir, artık kolay maç yok.
    -tüm takımların şartları eşit demiyorsunuz
    -bir söz var herkes eşittir ama bazıları daha fazla eşittir diye
    -anlıyorum
    -ezberden konuşuyorum
    -fark ettim, peki bugün bir ibrahim yattara kolay yetişmiyor, bunun için ne söyleyeceksiniz?
    -ibrahim yattara her takıma lazım bir oyuncu, yani forvet olarak olmasa da her takımda moral motivasyon açısından olsun, top toplayıcı olaraktan olsun bir yattarayı görmek ister her teknik direktör diye düşünüyorum ama tabii ki bu benim kendi düşüncem, bazı teknik direktörler cins olabiliyor yoksa kim istemez ibrahim yattara gibi bir oyuncuyu
    -kim?
    -bilmem, bence herkes ister
    -teşekkürler sn. üründül, şansal abi sendeyiz.
  • malumu ilan, artık galat-ı meşhur olmuştur diyebiliriz. en azından ben 100 kez bu kalıbın kullanıldığına şahit olmuşsam 90'ı malumu ilan şeklindedir. aslına bakılırsa çok da yanlış sayılmaz bu kullanış. "bilineni bildirmek (ya da buna yeltenmek)" anlamına karşılık gelen malumu ilam tabiri yerine, gündelik dilin ekseriyetle tercih ettiği gibi "bilineni duyurmak" anlamına karşılık gelen malumu ilan tabirinin kullanılması, diğer meşhur galatlarla mukayese edildiğinde pek bir naif kalmakta.
  • bilimsel araştırmalarda en çok görülen sıkıntıdır. bazı densizlerce "malumu ilan" olarak kullanılan deyimdir.
  • cemiyet-i umumiyede yapılırsa esefle kınanabilinen. bülent hanım da böyle tanımlardı.
  • genelkurmay başkanı yaşar büyükanıt'a üniversitelerde türban kullanımını yönelik son düzenlemelerle ilgili fikirleri sorulduğunda,
    en kısa, öz şekliyle getirdiği yorumdur.
    bir nev'i;
    allahin bildigi kuldan saklanamaz
    sağır sultan bile duydu kıvamındadır yaklaşımı.
  • bir yerde bunu yapıyorlarsa bir bokluk vardır kesin. sonra "vay hayt huyt, sen bize bunu söylememiştin" falan demeyin, karışmam.
  • kullanıldığı yer ve zamana bağlı olarak küfür etkisi yaratabilme gücüne sahip deyimdir.
hesabın var mı? giriş yap