• n11.com'un müşteri memnuniyeti ilkesi(!) sonucu başı yanmış bir tüketici olarak tarafımın da istemeden rol aldığı bölüm. burada bir ara gene n11.com rezaleti diye bir başlık okumuştum. üşenmeden tüm yazılanları okuduğumu belirtmeliyim. çokça alışveriş yaptığım bu siteden o ana dek hiç sorun yaşamadığımdan "allah allah" diye okudum. çok geçmeden benim başıma da talih kuşu(!) kondu ama en katmerlisinden. kredi kartı bilgilerim birisi tarafından ele geçirilmişti. bankamdan gelen bir sms ile kartımda işlem yapılıp başarısız olduğunu öğrendim. bankamı arayıp kart bilgisi çalınma ihtimalini söyledim. o arada n11.com'dan kartım kullanılarak 1388tl'ye ürün alındığını öğrendim. bankam şikayetimi işleme alıp 45 günde sonuçlandırılacağını söyledi. ben n11.com'u insanlık olsun diye aradım. öyle ya hırsızın birisi, bir mağazayı ve beni dolandırmıştı. ben zaten kurtulurum, mağaza yanmasın, hırsızın yanına kar kalmasın dedim. aradım. üzerine bir de konuyu anlatan mesaj yazdım uzunca. bu sabah bana bir bey döndü. ürünün kargoda olduğunu kargodan döndürülmeye çalışıldığını ama paramın kartıma iade olacağını söyledi. gene bilgilendirileceğim belirtildi. akşamüstü, müşteri hizmetlerinden bir genç kız aradı. kargodan döndürülmeye çalışılıyormuş, param bana iade edilirmiş ama diyelim döndürülemedi, ne olmuş yani, ben bankaya başvurmuşum, onlar hırsızlık saptanmış olayda bana 1388tl'yi güzel güzel ödettirebilirlermiş. rezillikte gelinen nokta! sen mağazanda güvenlik açığı bulundurup 3d güvenlikle şifreli işlemi zorunlu yapmıyorsun. hırsızlık senin siten üzerinden yapılıyor. benim kart bilgimi senin firmandan birinin vermediği ne malum? kargodan dönermiş de, ben bankaya şikayet etmişim de, olmadı adamı mahkemeye verirmişim. o zaman sen ne akla satıcılığa, aracılığa soyunuyorsun? hırsızlık yapılmış, faturayı bana kesip adamı bırakıyor; satıcıya paranı ödüyor, komisyonunu alıyor. çekiliyorsun. bu hırsızlığı teşvik ya da hırsızlığa dayanışma değil midir? utanmazca, yüzsüzce bir muamele. n11.com'dan her bir alışverişi artık enayiliğim kabul ediyorum. n11.com rezaletin bile bir şeyini çıkarmıştır. yaptığı çirkinlikte son noktadır. rezilliktir.
  • chargeback nedir, ne zaman yapılır?

    firmaya dert anlatmanın gereksiz olduğu rezalet. sen chargeback yap, o seni tırım tırım arasın.
  • (bkz: chargeback) olanağını da öğrenmeme vesile olmuş tatsız tuzsuz vaka. chevolutiona teşekkürü borç bilirim. gerek banka, gerekse n11.com; tepkileriyle faturayı bana kesmeye çalıştıklarını bir biçimde ima ettiler. görüyorum ki, işin kolayına kaçıyor ve mağduru daha da mağdur etmekten daha kolay ve kazançlısını göremiyorlar. bu durumda iş tüketiciye düşüyor. hakkını aramayı bilmek kadar bunlardan alışveriş yapmamak ta önemli. kazık yiyerek bir tatlı(!) öğrenenler kervanına katılmak her türk tüketicisinin karşına her an çıkabilir.
  • sözde ülkenin en baba e-ticaret uzmanlarını transfer etti bu adamlar sitelerine. ülkenin en prof. adamları bu halde işte. olayı bir de n11.com dan dinlemekte fayda var tabii.
  • kredi kartımda, kalan limit kadar alışveriş yapılmasıyla 1388tl tutarında kalmış rezalet. nasrettin hoca misali, kart bilgileri çalınmış, bu bilgilerle de bütçesine çeşitli miktarlarda kazık girmiş birisini çağırıp dinleyelim. n11.com'dan da dinleyin dinlemesine ama kart bilgisi çalınıp da, enayi durumuna düşürülmüş birisi oluverirseniz bir gün; o zaman n11.com'dan da dinlemekte fayda bulunabilir tabii.
  • n11.comsitesi tarafına parayı geçirmiş, işlemin hileli ve hırsızlık işlemi olduğunu bilmesine rağmen; komisyonunu cebine atmak, satıcıya da para ödemek üzeredir. zaten başlarına da gelmiş çokça. onlara dokunan yok nasılsa. banka da aynı kafada. bunları charge back paklasın diye umalım ama heriflerde iş ahlakı olmayınca al bankayı vur kepaze siteye.
  • vısa firması ile de paylaştığım rezalet. vısa da rezaletin bir parçası. kartı veren banka, n11.com tavırları ile örtüşen tavırlar içinde. bosna veya suriye'de ölenlere üzülür gibi yapar ya batılılar; bunlar da üzülür gibi yaptı. verilen tepki şu; mahkemeler senin için bekler; uğraş dur, işin ne? biz paramızı alırız bebeğim. ahlaksızlar, kartta sadece o kadar limitim kaldığı için 1389tl çarpıldığımla ilgilenmiyor bile. limitte 40000tl kalsa o gidecekti diyorum, tepki: ah, vah. ahlaksızlar, o zaman 3'ün 1'ini bile alamazdınız benden demek lazım aslında. bende ne o para, ne de 3'ün 1'i yok. bu pisliklere kredi kartı borcu takanlara artık tepki göstermeyeceğim. 23 yıldır, bir gün aksatmadığım ödemelerimin karşılığı enayi ve yolunacak kaz yerine konmak. banka, finansman, factoring vs. bunlar havalı isimler ama asıl yaptıkları iş deli dumrul'un yaptığından daha ahlaksızca. madem ben, bunların köprüsünden geçtim; ne kadar belleseler az. hak ettim.
hesabın var mı? giriş yap