• [neden?? sorularinin cevabi ya rezonans kararliligi ya da sterik etki olan bilim dali. pek severim.] --- iki yil sonra gelen edit...

    (bkz: adamantan)
    (bkz: aldehit)
    (bkz: b12 vitamini)
    (bkz: cis)
    (bkz: cis trans izomerisi)
    (bkz: cubane)
    (bkz: dekalin)
    (bkz: dekstrorotatori)
    (bkz: diastereomer)
    (bkz: dodekahedran)
    (bkz: duzlem polarize isik)
    (bkz: e)
    (bkz: elektrofil)
    (bkz: emil fischer)
    (bkz: enantiomer)
    (bkz: epoksit)
    (bkz: fischer izdusum formulleri)
    (bkz: formik asit)
    (bkz: geometrik izomeri)
    (bkz: ir)
    (bkz: ir spektroskopisi)
    (bkz: karbonil grubu)
    (bkz: katenasyon)
    (bkz: kiral)
    (bkz: levorotatori)
    (bkz: mezo bilesik)
    (bkz: nukleofil)
    (bkz: oksiran)
    (bkz: optik izomeri)
    (bkz: optikce aktiflik)
    (bkz: rasemik karisim)
    (bkz: sn1)
    (bkz: sn2)
    (bkz: solomons)
    (bkz: stereoizomeri)
    (bkz: stereojenik merkez)
    (bkz: trans)
    (bkz: tms)
    (bkz: z)
    (bkz: karboksilli asitler)
    (bkz: yapi izomerisi)
    (bkz: ester)
    (bkz: alkil halojenur)
    (bkz: e1)
    (bkz: e2)
    (bkz: radikal)
    (bkz: alkol)
    (bkz: eter)
    (bkz: nmr spektroskopisi)
    (bkz: kutle spektroskopisi)
    (bkz: diels alder tepkimesi)
    (bkz: aromatik bilesik)
    (bkz: benzen)
    (bkz: kekule)
    (bkz: fenol)
    (bkz: substitue benzen)
    (bkz: keton)
    (bkz: tautomerizm)
    (bkz: lakton)
    (bkz: laktam)
    (bkz: polyester)
    (bkz: nitril)
    (bkz: malonik ester)
    (bkz: enolat)
    (bkz: karbokatyon)
    (bkz: karbanyon)
    (bkz: aldol kondensasyonu)
    (bkz: amin)
    (bkz: amit)
    (bkz: piridin)
    (bkz: kinolin)
    (bkz: naftalin)
    (bkz: toluen)
    (bkz: ksilen)
    (bkz: pirol)
    (bkz: morotesi spektroskopisi)
    (bkz: karbonhidrat)
    (bkz: konjuge cift bag)
    (bkz: newman izdusumu)
    (bkz: s)
    (bkz: r)
    (bkz: polimer)
    (bkz: acilleme)
    (bkz: tosilleme)
    (bkz: kolbe tepkimesi)
    (bkz: michael katilmasi)
    (bkz: grignard bilesikleri)
    (bkz: claisen kondensasyonu)
    (bkz: knoevenagel kondensasyon)
    (bkz: anhidrit)
    (bkz: transesterifikasyon)
    (bkz: tematik sozluk calismasi)
    (bkz: da bkz)
  • üniversite öğrencilerinde şemsiye açılmasına yol açan ders.
  • kimya bölümünde görülmedikçe kimsenin şikayet etmemesi gereken derstir bu. zira kimya bölümündekiler bu dersi organik 1, 2, ve 3 olmak üzere 3 dönemde alır. aslında ezberlenmeden geçilebilir, kısmen de zevklidir ama müfredat kalabalık olduğundan, bu derse ayrılmış süre yetmemektedir. az zamanda çok konu olunca öğrenmek pek mümkün olmuyor, ezberleniyor (yada kalıyor insan). ama memlekette ezberci(inek diyorum bunnara ben. çalışkan ile inek ayrımını yapmak lazım) çok olduğundan kimse bunu fark etmiyor.
    kimya bölümünde bitirme dersleri (yani okul uzatan yada alttan alınan ve en son ucu cucna verilen ders) fizikokimya(1,2,3) ve moleküler kuantum mekaniğidir. çünkü ezberlemek fayda etmiyor bu derslerde, matematik bilmek, çözüm üretebilmek gerekiyor... götünüzde patlasın, şerfsiz ezberci zihniyet.
  • lisedeyken sevilebilen fakat üniversitede bir çokları için kabus olan ders..hocaların söylediğine göre aslolan bir çift elektronu takip edebilmekmiş.ancak ezber yeteneği olmadan geçilmesi imkansız gibi..
  • okunacak ders değildir, sayısal zekalı bir adama, bir mühendis adayına işkencedir bu ders..
    çünkü bu amına koduğumun dersinde bir "mantık" yoktur..
    mesala fluid mechanics, mesala heat transfer, mesala mass transfer, mesala stoichiometry vs. vs. gibi derslerde bir mantık örgüsü var, ana mantığı kaptın mıydı, karşına çıkan bütün soruları bu temel mantık üzerinden zekanı kullanıp yaparsın.

    ama bu siktiğimin organik kimyasında bir mantık yok.. bütün reaksiyonlar, bütün mekanizmalar, bütün moleküller kendi kafalarına göre davranıyor, her reaksiyon farklı bir kurala tâbii. senin de yapman gereken şey bir tarih öğrencisi gibi oturup hepsini ayrı ayrıııı ezberlemek..

    ulan ben mühendis olacak adamım.. bana ne ezber veriyorsun.. bana mantık ver, bana zeka gerektiren bir şey ver, bana sayısal dil ile anlatılmış şeyler ver..
    bu ne işkence kardeşim!!!
    allah belanı versin organik kimya.. büyük orospu çocuğusun organik kimya!!
  • organik kimya insanın kendine yakışan karbon halkası ve türevlerini giymesidir bence. evet giymesidir yanlış okumadınız organik kimyanın insana giydirme takıntısı vardır. nooolur giy der gözünüzün içine baka baka. sınav kağıdına bakar kendinize en yakışan reaksiyon zincirini takarsınız artık nerenize istiyorsanız.
    2 cilt meydan larousse kıvamındaki organik kitabının kuytusunda tenhasında kendi halinde takılan reaksiyonu bilmenizi bekleyen hocalar tarafından öğretilir. ff'ten sonra alacağın en kötü notun gg ** olduğunu öğrenirsin aynı hocalardan.

    illaki kalırsın.

    asistanlarla birlikte irregular organik almayla başlayan serüvenin sevgilinin seni terkettiği gün girdiğin sınavdan top çekmenle devam eder. yok artık lebron james diyenleriniz olabilir tabi. aşk acısı insana neler yaptırıyor mina. demek ki zihin açıcı bir tarafı da varmış. terkedilme sürecine alışıldığından zihin rutin fonksiyonuna geri döner ve ikinci midtermden batıma bir yaklaşık sonuçla yeşil sahaların efsanesi olmaktan normal insan formatına hızlı bir dönüş yaparsınız. bu duruma anlam veremeyen hocalar hayırdır girlfriend boyfriend olaylarımı bunlar diyerek popkek yer karşınızda. o güne kadar başınıza gelen hiçbirşeye anlam veremediğiniz gibi buna da veremezsiniz.

    ilginç bir tecrübedir organik öğrenmek. hayatın attığı tokatlardan biridir lan en acı haliyle.
  • oncelikle is bu entry organik kimya dan muzdarip ogrencileri dertlerinden cekip cikaracak bir yontemi aciklamak uzere yazilmaktadir.
    sahsim lisans hayatinda organik kimya 1-2-3, organik kimya lab 1-2, organik reaksiyon mekanizmalari, organik yapi analizi derslerini alarak mezun olmus ardindan ph.d. ye baslayip tekrar babalar gibi bir ileri organik reaksiyon mekanizmalari dersiyle tekrar yuzyuze gelmis, artik buna kesin bir cozum bulmak gerek diye dusunmus iken aradigi cozumu bulunca bunun sevincini tum dunya ile paylasma ve insanliga bir nebze faydasi olmasi acisindan buraya yazmaya da karar vermistir.

    cozum freelanceteach tir.

    evet yanlis duymadiniz, cozum freelanceteach(er) dir. kendisi youtube kimya videolarinin bastacidir, tum ogrencilerin sevgilisidir, yorum kisminda kendisine duzulen methiyelerin sonu yoktur.
    genel organik kimya kadar basit dersleri oldugu gibi, en damardan dersleri de mevcuttur ve iddia ediyorum yeryuzunde hicbir kimse bu adamin eline su dokemez, bir dersi bu kadar acik anlatmak herkese nasip olmaz.
    tek sorun bir konu uzerine dersleri 25 videoya kadar cikabildigi icin (evet 100lerce videosu var) calismak son gune birakilmamali her gun hap niyetine 1-2 bolum izlenmelidir. zaten mantigini oyle guzel anlatir ki bir daha istesen de unutamazsin. lisans hayatimda kendisini kesfetseydim o aldigim derslerin hepsi mutlaka ki a gelirdi.
    isterseniz kendisinine bagis da yapabilirsiniz, ben ki boyle seylere para tuzagi olarak bakarim, kendisine donem sonunda kesin bagis yapacagim. kendi sitesinde dokumanlar da vardir hepsi guzel guzel konularina gore ayrilmistir.

    iste sitesi ve iste o videolar:

    http://www.freelance-teacher.com/videos.htm

    not: ayrica skype uzerinden de ders vermektedir ama videolari izledikten sonra kesinlikle gerek kalmiyor.
    umulur ki bu videolar bir nesli kurtarir.
  • çengel bulmaca gibi final kağıdı olan, sınıfın büyük çoğunluğunun kaldığı ancak yaz okulunda verebildiği bir derstir.

    resimdeki sanatçı? cevap veriyorum: trinitro toluen

    bu arada 2. vizesinden 106 almıştım (tabiki yaz okulunda). o derece dandik sınavları var anlayacağınız.
  • farmasotik kimya dersini aldıktan sonra karbon ve hidrojenin araları doldurmaktan başka bi skime yaramadığı, esas oğlanın azot olduğu anlaşılan ders
  • geçtikten sonraki dönem başında (evet ilkinde geçtim) çalışma kağıtlarına bakıp "yav ben nası öğrendim bu kadar şeyi" dedirten ders.
hesabın var mı? giriş yap