• kemal sunal'ın komedi oynarken diğer başrolün gerisinde kaldığı tek film bu olabilir. filmi yasemin yalçın taşıyor.

    (bkz: ben o karının yanında dünya güzeliyim be)
    (bkz: osman'ın patronu da bizi şile'ye davet etti)
    (bkz: tatlılarımızı yiyelim geliyoruz)
  • bayram bizim neyimize bayram patronun hakkı
  • şener şen'in namuslu filminden büyük ölçüde kopya çekilmiş film. kemal sunal ve yasemin yalçın hatırına izlenebilir.
  • bir kemal sunal filmi.

    metafor mudur, tesadüf mü yoksa ben mi yanlış yorumluyorum bilmiyorum ama işçi ve fakirken ecevit şapkası takarken zenginken demirel şapkasına geçiyor.

    onun dışında kadroya oranla vasat kalmış bir film bence. yine de denk gelince izlerim.
  • harika müziklere sahip bir kemal sunal filmidir. filmin müziklerini melih kibar yapmıştır.
  • bu filmde özellikle patron rolündeki aydemir akbaşın kurban bayrami isteyen osman a ulan bayram bizim neyimize diyerek terslemesi ardından telefonla arayan eşine bayram hazirliklarini sormasi,kemal sunal 'ında bayram bizim neyimize bayram patronun hakkı demesi.

    bu durum bize net olarak zengin ve fakiri anlatır, eğer paran varsa bayram yaşarsın ama paran yoksa bayram seyran sana vız gelir eşşek gibi çalışıp bayram yapanlara hizmet edersin.acimasiz dünya nin acı gerçeği

    edit: aydemir akbaş değil bülent kayabaş olacaktı.
  • sinemamızda “fakirken hor görülen ama zenginleştikten sonra hor görüldüğü kişiler tarafından ilah yapılan insan”ı konu olarak işleyen filmlerden biri. bu konuda 2 filmimiz daha var malum. birisi namuslu, diğeri de milyarder. mevzu aynı. loto, piyango, çalıntı para durumları. üçü arasında bir kıyaslama yapacak olursam bir numara namuslu olur. çünkü finali olması gerektiği gibidir. iki numara milyarder, üç numara da bu film olur. mesajlar güzel filmdeki ama fazla romantik bir final ile diğer iki filmdeki başrollere göre daha karikatürize bir başrol söz konusu.

    (bkz: namuslu)
    (bkz: milyarder)
  • "fakirin alacaklısı zenginin akrabası çok olur."
  • osman abalı'nın röportaj'ta bahsini ettiği hikaye için;

    "ben zamansız gelen paranın ancak üstüne sıçarım..."

    (bkz: bombacı mülayim)

    ayrıca;

    (bkz: namuslu)
    (bkz: milyarder)
  • 1989 yapımı, kartal tibet'in yönettiği ve başrolünde kemal sunal ve yasemin yalçın'ın oynadığı sinema filmi. son dönem diğer kemal sunal filmlerindeki gibi senaryosu safi güldürü amaçlı değil yine toplumsal bir olay üzerinedir. hatta komik repliği sanırım hiç yok. milli piyango bileti, bilet mevzusu ortaya çıkana kadar karısı ve kaynanası tarafından fakir oldukları için kötü muamele görme, tüm esnafa borçlu olma ve iş yerinde çok çalıştırılıp az maaş elde etme ve zam isteğinin geri çevrilmesi klişeleri eksiksiz mevcut.

    bu filmi televizyonda hiç görmediğim için bu zamana kadar bilmediğim bir sahnesine bugün denk geldim. korkusuz korkak filmindeki meşhur repliğe selam çakılmış. senaryoları kıyaslayınca sırf gönderme yapmak için yazılmış biraz zorlama bir sahne olarak dursa da ilk kez izlediğim için tebessüm ettirdi.
hesabın var mı? giriş yap