• ilgili yönetmeliğin 5. maddesinde aşağıdaki ifadelerle yer alan yasak:

    "gdo'suz ürünlerin etiketinde ürünün gdo'suz olduğuna dair ifadeler bulunamaz."

    son zamanlarda kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. milyonlarca insan toplanıp çığlık atsak belki rahatlarım.

    bu yasağın 'mantıklı' bir açıklamasını ('yabancı şirketlerin çıkarlarını korumak' gibi bir açıklamayı insanlık dışı bularak reddettiğimizi varsayalım) yapabilecek babayiğit varsa beri gelsin.

    kendi yönetimi tarafından insan yerine konulmamak ne acı. bunun farkında olmayan milyonlarca da 'vatandaş'ımız var üstelik. onlar için ayrı, kendim için ayrı üzülüyorum.

    yürüyen banknotlarız biz!
  • elin amerikalısı çikolata yerken bile paketlerinin üzerinde yüzde kaç bilmemne bakterisi içerdiğini görebiliyorken*, bizim buralarda maruz kaldığımız saçma sapan bir yasak bu.
    cumartesileri sabahın köründe kalkıp, organik pazarlara koşturup, sağlıklı bir nesil yetiştirmeye çalışmak falan yalan aslında. uyu canım kardeşim zaten bir hafta sonun var di mi. okuma hiç bir şey, kafanı dinle, aç gazeteyi* göz at bi magazin haberlerine tamamdır.
    hep beraber yattığımız bu gaflet uykusundan bakalım hangi deprem kaldıracak bizi..
  • demokratlaşma yolunda çok büyük bir adım bence.
  • (bkz: muzaffer aydemir) adlı bürokrata göre haksız rekabete ve halkı yanlış bilgilendirmeye sebep olacak uygulama. minareye bulunan kılıf bu, yine yaratıcı bir akp bürokratı argümanı. ürünlerin üzerine "domuz ürünü içermez" de yazılmasın artık aynı bağlamda, yanlış bilgilenmekten korkuyorum.
  • bunun yerine "organik" yazılarak aşılabilecek yasak. o da genelde yalan oluyor gerçi ya neyse. ağaçlara sarılan bir bünye değilim.
  • bazı şeyler vardır gözü kapalı desktekleyenler bile sus pus olmak zorunda kalır, savunamazlar. bu yasak da onlardan bir tanesidir. rezilliğin paçalardan akmasıdır.
  • kimsenin kendini sakınma ve koruma imkanı olmayan yasak.. e ne denir buna?
    hükümetin kanunla kan akıtmadan vatandaşını katletmesinden başka bir şey değil..
    (bkz: kanlı mı olacak kansız mı olacak)
    şaka gibi... hatta kabus gibi.. halloween geçmemiş miydi ya?
  • ya tam tersini yazacakken yazım yanlışı sonucu konulmuştur. yada monsanto koymuştur bu yasağı. bu ne lan ? hiç olmazsa (bkz: wal-mart)
  • gıdamızın içindeki maddeyi bilme özgürlüğümüzün de elimizden alınmasıdır.
    (bkz: kendini askerliğe elverişsiz hale getirmek /@sinek kral)
    hiçbir şeyi sorgulayamıyoruz. iyice age of empires köylüsüne döndük amına koyim!
hesabın var mı? giriş yap