• ingilizcede 'aynen abi, katiliyorum' anlamina da gelen nida.
  • sürüm mürüm fark etmiyor, yıllardır bu programı "uzun cümleleri denetleme" seçeneği konusunda ikna edemiyorum. seçili olmasına karşın, arada bir yerlerden fırlıyor, çok uzun cümle bu diye.
    pek sevgili microsoft yazılımcıları, size ne lan yarraam? istersem 2 sayfalık bir cümle kurarım, size ne?
  • "ability" kelimesinin içindeki abi kelimesini "salak o öyle yazılmaz, ağabey yazılır" diyerek düzeltip önüme "ağabeylity" diye bir kelime koyan mükemmel program*
  • diyelim ki word'de birden fazla picture'ınız var.
    hepsinin boyutlarının aynı olması lazım, ama değiller.
    tek tek resme çift tıklayıp "size" kısmına girip boyutunu değiştirmek istemiyorsunuz.

    bu durumda bir tane resim için bunu yapın. size'ını değiştirdikten sonra ok deyip çıkın.
    diğer bir resme tek tıklayıp f4'e basın. sonra diğerine, sonra diğerine..
  • elektrikler kesildiğinde laptop'ta tam sayfa olarak açıp, monitörü fener niyetine kullanmanıza yarayan bir program.
  • bununla tez, rapor, kitap gibi bir şey yazacağına çilehanede kırk yıl çile doldur daha az acı çekersin. insanı fenafillah yapar, fevkalbeşer yapar. mis gibi latex dururken bununla acı çeken insanlara acayip üzülüyorum.

    bugün bir laboratuvar deney defteri düzenlemesi yapayım dedim, akşama kadar üç tane basit copy - paste işi için yok oram yamuldu, yok buram kaydı diye her taraftan belgeyi pörtletti.

    hayır bir de birisini düzeltiyorsun diğer şeyi bozuyor. sayfa numarasını düzeltiyorum, footer sıçıyor. başlık numaralandırmasını düzeltiyorum, şekil ve tablo metinleri kayıyor. anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. her bölüm başlığından sonra bir de içindekileri düzenle demen gerekiyormuş. ayıp ulan ayıp. sene olmuş 2019 şu işi de kendi kendine yapamıyor musun?

    velhasılı kelam, ufak metinler dışında kişiyi öldürür. ben kod yazarım ama stabil bir dizgeye sahip olur. kısacası latex candır, can.
  • word'te ozellikle tez donemlerinde ihtiyaci had safhaya ulasan sayfa numaralandirma ile ilgili guzel bir paylasim..

    soru :
    elimde 100 sayfalık bir word belgesi var. belgenin ilk 3 sayfasında sayfa numaraları çıkmasın, 3-7 arasındaki sayfaların de sayfa numaraları roma rakamlarıyla olsun ve sonraki sayfalar normal rakamlarla olsun ve 1'den başlasın istiyorum. nasıl yaparım ?

    cevap :
    öncelikle sayfalarında farklı sayfa numaraları gösterebilmek için belgeni bölümlere ayırman gerekir. örneğin senin belgende 1,2 ve 3 ilk bölümde 4,5,6 ve 7 ikinci bölümde geriye kalan sayfaların üçüncü bölümde olacak şekilde ayırman gerekir. bölüm oluşturmayı ekle menüsünden kesme diyerek yapabilirsin. örneğin 3 numaralı sayfanın en son noktasına gelip ekle/kesme ve sürekliyi işaretlersen ilk 3 sayfa bir bölüm geriye kalanlar ikinci bölümde olacaktır. aynı işlemi 7 numaralı sayfanın da en sonuna gelerek tekrarlarsan üçüncü bölümü de oluşturmuş olacaksın. sayfa numaralarını şimdi ekleyebilirsin. ikinci bölümdeki herhangi bir sayfaya gelip ekle/sayfa numaraları dedikten sonra konumu önce belirt ardından biçim düğmesine basarak biçimlendir. sayı biçimi seçtikten sonra başlangıcı önceki bölümden değil i’ den itibaren başlat. üçüncü bölümde aynı işlemi tekrarlaman gerekir. ekle/sayfa numaraları dedikten sonra biçimlendirmek için biçim düğmesi. sayı biçimini ve ardından başlangıcı 1’ den itibaren başlaması ayarını gerçekleştir. bu işlemleri yaptığında her sayfada sayfa numarasını göreceksin. word bölümlerde farklı sayfa numaraları yapsa da her sayfaya sayfa numarası ekler. bir tanesini silmeye kalkarsan hepsini siler. ama ilk bölümdeki sayfa numaralı kaldırman yine de mümkündür. sayfa numarası eklediğinde altbilgi-üstbilgi araç çubuğu ekranda gözükecektir. göremiyorsan görünüm altbilgi-üstbilgi diyerek görebilirsin. ikinci bölümdeki herhangi bir sayfadaki sayfa nosunu seçip araç çubuğundan öncekine bağla butonunu tıklı olmadığında bölümlerdeki sayfa numaraları artık birbirinden bağımsız hareket edeceklerdir. birinci bölümdeki herhangi bir sayfadaki sayfa no sunu artık silebilirsin.
  • sayfa numaralandırma, içindekiler tablosu oluşturma gibi aşırı basit olması gereken işlemleri imkansız hale getiren yazılım. saçmasapan menülendirme ve konuyla alakasız isimlendirilmiş butonları yüzünden tezimi photoshop'ta yazmaya karar verdim.
  • bu program kullanilirken gozden kacirilmamasi gereken husus "tez zamani mode"dur; soyle ki word, $u veya bu $ekilde tez yaptiginizi veya rapor, donem odevi vs. yeti$tirmeye kastiginizi anlarsa bu mode "on" olur ve kaydettiginiz dosyalar ya sabaha 0 kbytelik subuk nesneler haline gelir ya da illegal operation yurutulup dosyalarin hic varolmadigina dair komik mesajlar alinir pencerelerden*...bunu onlemek icin iki yol vardir: dosyalari bolup kucultmek veya son gune birakmamak...yine de hicbiri sorunsuzlugu garanti etmez.
  • =rand(200,99)
    yazılıp
    enter'a basıldığında 211 sayfa kadar cozutan program
hesabın var mı? giriş yap