• kimse istemediği/tercih etmediği/ilgi göstermediği için yalnız kalmayı anlıyorum da, ben yalnızlığı tercih ediyorum diyeni heleki onun için herşeyi yapacak yüzlerce binlerce insan varken bunu diyeni anlamıyorum.

    insan neden bile bile mutsuz olmayı tercih eder ki?

    hiç kimse kendini kandırmasın yalnızken mutluyum vs diye. kendi özel zamanının yalnızlığı ile hayat boyu yalnızlığın arasında çok büyük fark var.
  • bunun mümkün olabileceğine hiç inanmadım. bana göre, bu iki kelimenin altını çiziyorum. kimse yalnız değildir zaten. yalnızlık patalojiktir biraz. anılardan, görüntülerden falan beslenir insan. yine insanlar vardır yani yanında. çok matah bi durum değil yani. ben hiç sevmedim, sevemedim, sevemiyorum. insana hayranım çünkü. bu kadar sanat eserini üreten, bilimi diğer insanların faydasına sunan, yokluğu bir bıçak gibi göğsüne sokup azimle özleyen insan ,bir büyüğümünde dediği gibi önünde secde edilesi insan.” ben insanın önünde secde ederim”...
  • yalnızlığı kimsesizlik ya da insansızlığa indirgediğinizde anlayamayabileceğiniz mantık. neden sadece ilgi-sevgi görmeyen insanlar yalnız gibi bir algı var?
    bir de şu açıdan bakın, yalnızlık çevrenizdeki insanlarla olan iletişim kalitenizin düşüklüğü de olabilir. ya da iletişimdeki samimiyetsizlikten kaynaklı olabilir.
    insanın kendinde iletişim kurmakta problem olabileceği gibi, çevresindeki insanlarda da problem olabilir. bu durumda yalnızlık pek tabi bir seçimdir.
    bu tabi ki yalnızlık=mutluluk demek değil. ama çoğu insanla bir arada olmaktan daha mutlu-huzurlu hissettirdiği de bir gerçek.
    ne yapalım en ufak ilginin köpeği mi olalım?
  • sahtelik,iki yüzlülük, dedikodu vs. insanları asosyal olmaya zorluyor.yalız kalırım ama kafam rahat olur diyorsun.
  • mecburen yalnız kalmakla yalnızlığı tercih etmeyi ayırabilmek önemli. yalnız kalmak isiyorsun tamam da neden? konu bu? neden diyorum çocuk gibi çünkü öyle istiyorum diyor mal. güdün, mantığın nedir? açıklamayacaksan siktir git yazmanın ne mantığı var.
  • kalabalıklar içinde yalnız kalmaya bayılıyorum
  • kimse aslında yalnız kalmak istemez. insanın doğasında yalnızlık yoktur. bir insan yalnızım diyorsa, mecbur bırakılmıştır ve böyle mutluyum diyorsa kendin kandırıyordur ve aslında içsel olarak mutsuzdur.
  • yine eminim burda yalnız yaşamayan yalnızlık nedir bilmeyen,özelinde yalnız olup bunu yalnızlık olarak atfeden insanların yalnızlığa methıyelerini bulabilirsiniz.
  • bence yoktur
  • boş beleş kalabalıktan çok daha iyi vakit geçirebilmek.
hesabın var mı? giriş yap