• denizi tertemiz olan bu sahil kasabası, yaz da kış da cennet gibi gelir insana. gayet sakindir , bunun yanında arkeologlar ve dalgıçlık heveslisi gençler tarafından tercih edilen bir mekandır. zira kocaman bir tarihi kent gün ışığına çıkmaktadır, denizi ise dalgıçlar için muhteşem bir görüş mesafesine sahiptir. saatlerce çıkmak istemezsiniz akdeniz'in bu turkuaz tertemiz denizinden. martı adası adında bir adası vardır ki, yine dalgıçlar için orda çok güzel incelenecek mağaralar vardır. küçük bir balıkçı teknesiyle gidilen bu adada belirli mevsimlerde martılar, martı yumurtaları, ve ada etrafında bol bol caretta caretta görmek mümkündür. yöredeki balıkçılar tabiri yerindeyse oranın keşfedilmesinden korkar olmuş. ilçe sakinleri aydıncık'taki o büyünün kaybolmasından korkar olmuş.

    evet bir deniz hastasıysanız böylesine güzel bir denizi böylesine bakir gördüğünüz bir yer daha çok azdır. bir görenin sık sık oraya gitmek istemesi ve gönülde taht kurması kaçınılmazdır*.
  • daha geçen seneye kadar her yaz denizine girdiğim, sessiz sakin sahil beldesi. denizin sisli olmadığı zamanlarda kıbrıs sahili silüet olarak görülebilir aydıncık'tan. turistik açıdan dörtayak anıt mezarı ve selçuk üniversitesi arkeoloji öğrencilerinin yıllar yılı kaza kaza bitiremedikleri bir bölge dışında gezilip görülecek pek bir yeri yoktur aydıncığın, daha çok kafa dinlemek ve denizin tadını çıkartmak için idealdir. dönem dönem dalış yapmak için gelenlere ev sahipliği yapar. birkaç yıl önce 'aynalıgöl' adında bir yeraltı mağarası buldular, denizden tekneyle ulaşılıyor sadece, türkiye'de daha büyüğü var mı bilmiyorum varsa da ilk 3 e gireceğine eminim o kadar devasa birşey. sağlıklı bir yatırım sonucu sadece yerli turistler için değil yabancılar için de gidilip görülesi bir yer olabilitesi yüksek bir doğal güzellik bu yeraltı mağarası. yaklaşık 4-5 metrelik bir yarıktan sürünerek giriyorsunuz mağaraya, içerisi ışıl ışıl sarkıtlarla bezenmiş bir durumda. sonrasında uzun bir yürüyüşün ardından metrelerce aşağıya iniyorsunuz, yorucu olmasına rağmen mağaranın en dibinde karşılaştığınız gölet manzarası tüm yorgunluğunuzu alıyor bir anda. aydıncık deyince aklıma gelenler; soğuksu, balık, çamlık, incekum plajı, büyükalan, çarşı, sera, deniz, gilindire...
  • mersin'in gilindire adıyla da bilinen ilcesidir, eskiden gulnar'a bağlı bir kasaba iken 1989'da ilce yapılmistir.

    mersin-anamur arasinda; incekum diye bir sahili, kiyiya yakin uc tane kucuk adasi olan, manzarasi oldukca guzel bir sahil kasabasi...
  • mağaracılıkla ve özellikle mağara araştırmakla ilgilenenler için tam bir cennettir, kesinlikle gidilip görülesidir..
  • mersin'in anamur ilçesine bağlı, antalya merkez'e mersin merkez'den belki de daha yakın bir tatil beldesi. denizinden kumundan güneşinden bahsetmeyeceğim. her çarşamba ve cumartesi akşamları deniz kenarında nostaljik ege düğünlerine benzer eğlenceler düzenleniyormuş. mutluluğun böyle bir 'eğlence ortamında' hiç ummadığım bir şekilde beni farklı bir bacaktan yakalamasını anlatacağım. çocukluğumun (ankara) gençlik parkının vazgeçilmezleri olan; semaver, şişeden içilen efes bira, maltepe sigarası, kimsenin dinlemediği org, yeşil masa örtüsü serili masada oynanan okey, taşların şıkırtıları, göbekli teyzelerin fıkırtıları, kırmızı beyaz tabak üzerine yerleştirilmiş ince belli çay bardağı, floresan lamba ve dalga sesleri gibi anlık flashbackler huzura kavuşturdu beni, evet. özlenenler yanında ne çok özlediğim şey varmış dedim.
  • ilk ismi kelenderis olan, daha sonra gilindires olarak değiştirilen, 1987 yılına kadar iskele ismiyle anılan en son aydıncık ismi ile birlikte mersin'in ilçesi olan güzide bir sahile sahip olan yer.

    buranın tek olumsuz yanı poyrazdır. yazın ortasında bi anda yağmur yağar, poyraz çıkar, garip bir ilçe.

    (bkz: gilindire mağarası) harikadır, dünyanın 8. harikası olarak anılır. deniz manzarası ile huzurla merdivenlere adım atsanız da bir türlü aşağıya varamayınca sabır testi yaparsınız içinizden.

    çıkma kısmına hiç değinmiyorum yaşlı ebeveynlerinizi götürmemeniz tavsiye edilir.

    taş masa var, oraya çıkıp bütün aydıncık ilçesini görebilirsiniz.

    mersin'den, antalya yönüne giderken sol tarafı komple deniz, sağ tarafı seralarla, ağaçlarla dolu masmavi bir yer görürseniz işte orası burasıdır.

    mersin'in kırsaldaki en güzel ilçesidir.

    emekli iseniz, nereden ev alayım diye düşünüyorsanız tam size göre bir ilçe.
  • antalya-mersin yolu üzerindeki en güzel mavi bu ilçe sahillerinden görülebilir dersem hiç de abartmış olmam...
  • gökçeada'nın en popüler plajı. diğer adı (rumca kökenli) kefalos'tur. ayrıca kefalos ve aydıncık ismi çanakkale'den gelirken ilk görülen, üzerinde fener olan uzun burnun da adıdır. hemen yanında denizden sadece plaj ve bir kaç mt yüksekliğinde bir kum tepeciğiyle ayrılan tuz gölü vardır. tuz gölünün ortalarındaki (ki bu göl çok sığdır, ortalarında bile benim dizimi geçmemişti derinlik-bu arada göl ada için büyüktür 2 km2, ada ise 289 km2 yüzölçüm) çamur kalitedir ve cilt hastalıklarına iyi geldiği söylenir, fakat çamur içerdiği kimyasal bilmemnelerden dolayı hafif bok kokusu içerir. burada çamur banyosu yapanlar denizde temizlenirler. eskiden rumlar burada balıklarını tuzlama yaparlarmış. plajda bir büfe ve bir kamping alanı dışında ne bir bina ne bir ağaç vardır. suyu taşlı, bol deniz kestaneli ve marmara'ya göre soğuktur. plaj merkeze 10 km uzaklıktadır ve en yakın yerleşim birimi doğru dürüst yaşayanı olmayan (en azından ortalıkta gözükmüyor yaşayanları) eşelek köyüdür (2 km). merkez kasabası'ndan 1 kere buraya, akşam 18'de de 1 kere buradan merkez'e minibüs seferi vardır ve ada için sezon dışı sayılan ağustos sonunda bile tıklım tıklım olur minibüs.
  • mersin'in gülnar ilçesine bağlı iken iskele belediyesi olan adı, 1987'de ilçe olmuş aydıncık ismiyle. torosların eteğinde, şirin, sakin bişi. bol bol sera görmek mümkün burda. özellikle domates ve patlıcan seraları. 4 tane adası varmış, üç tanesini sahilden görebildim ama. akdeniz foku ve ada martısı da yaşarmış bu güzel memlekette. akvaryum gibi tertemiz denizi, kalabalık olmayan plajı ile sakin, nezih bir tatil arayanlara hitap eder aydıncık. bütün gün deniz keyfi sonrası, sahilde akşamları yürüyüş yapabilir, canlı müzik yapılan kafelere takılabilirsiniz. erdemli'den kaçıp nereye gitsek ki diye dolaşırken vaha gibiydi adeta. her bakımdan en güzel tatillerimden birini geçirdim sende. çağır beni tekrar aydıncık.
  • tertemiz deniz ve eşsiz manzaraya sahip akdeniz'in sakin sahil ilçesi.bakir doğası dalgıçlara ve arkeologlara çok cazip olanaklar sunmakta; komşusu olduğu bozyazı ve gülnar'dan farklı olarak ege iklimine sahip, emekli kesime hitap ettiği düşünülse de yalnızca kafa dinlemek ve denize girmek için çıkılan bir tatil için en uygun yer konumunda, tarihi adı kelenderis olan kasaba.
hesabın var mı? giriş yap