43 entry daha
  • papa, nazarimda en aptal insanin dahi yapmayacagi bir gafta bulunmus, durduk yere ortami germekle kalmamis, üzerine bir de konusmanin kendisinden de absürd bir özür gelmistir. sevgili papa diyor ki; manuel ii 'den sadece alinti yaptim, bunlar benim islamiyet hakkindaki görüslerim degil.

    e yuh yani.

    özrü kabahatinden de büyüktür aslinda. lakin onu algilayabilecek kapasitede olan insanlar olsaydi, bugün papalik kurumu, ingiltetedeki krallik kadar gecerliligi olan kurum, en fazla bir simge olurdu . is geregi siklikla almanlarin evine giren cikan insan olarak diyebilirim ki, pek cok evde bu palpatine kilikli adamin resmi, cismi vardir. bir iki kardinalin "abi sen ol papa, yok valla olmaz sen ol" geyiklerinden sonra ilahil bir güc ile donatilmis olduguna inanan milyarlarca insan vardir. dolayisla bu insanlar ne bu konusmanin tek tarafliligini, anlamsizligini, ne de özrün sahibini aciga vuran analizini yapabilecek durumdalar.

    din iste. ister müslüman, ister hristiyan,yahudi... ister halife, ister papa. akli disarida birakan etkisine hayran olmamak elde degil.

    edit: gel hadi itiraf et, son cümle olmasa sukelayi basiyordun degil mi? madem oyle, suna da bakalim bi.(bkz: din/@borges)
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap