aynı isimde "yeşilçam (dizi)" başlığı da var
5 entry daha
  • yeşilçamın bütün sığlığı, sıradanlığı, köhneliği, içi geçmişiliği, tahmin edilebilirliği ve taklitçiliği şöyle dursun da, görüntü yönetmenliği alanındaki başarısızlığı aşağı yukarı her eserde sabit gibidir. ben yeşilçam eseriyim diyen, ve demiş hiç bir film görmedim ki holivud sinemasını geçtim, dünya sinemasını yakalayabilmiş olsun.

    türk sineması büyük bütçelisinden, 80 lerin vidyo filmlerine anlaşılmaz bir boynu büküklüğün esiri olmuştur. bugün hala süper kaliteli görüntü yönetmeni diye karısını kullanan sinan çetinden tutunuz da, mustafa altıoklara kadar madden ışık, görüntü düzeneği imkanına sahip olduğu halde beklentinin üstüne çıkmış bir tane bile endüstri işi film göremiyorum. görüntü yönetmenliğiyle anılan, yurt dışında kabul görmüş bir ticari eserimizin olmaması sinema gibi görselliğin üzerine kurulu bir sanat ve endüstri adına utanç vericidir.

    (şu film var bu film var diye geleceklere duyurulur: şu ve o filmi izlemediysem sorumluluk kabul etmiyorum, izlediğim halde beğenmemişsem 'sen ne anlarsın?' demelere prim vermem.)
279 entry daha
hesabın var mı? giriş yap