8057 entry daha
  • türkiye'nin en çok devlet ihalesi alan 5 şirketi: cengiz, limak, kalyon, kolin ve mng. bunların hepsi ağırlıklı inşaat şirketi.

    abd'nin en çok devlet ihalesi alan 5 şirketi: lockheed martin, boeing, general dynamics, raytheon, northrop grumman. bunların da hepsi ağırlıklı teknoloji şirketi. özellikle lockheed martin ve boeing uzay, havacılık ve savunma sanayisinde sapıkça işler yapan firmalar. kaynak

    sonra da insanlar "ama siyonistler, ama yahudiler, kapitalizm, dış güçler bunlar abd bizi sikiyoo :'(" diye ağlasın.

    2020 yılının sonunda boston dynamics 921 milyon dolara hyundai'ye satıldı.* türkiye'de hiç bir işe yaramayan ankapark'a 750 milyon dolar harcandı. *

    çin volvo'yu 1.8 milyar dolara satın aldı. togg denen belki hiç göremeyeceğimiz projenin maliyeti 3 milyar dolar olarak belirlenmiş. * osmangazi köprüsü için 13 milyar dolar hazine garantisi verilmiş. * bu arada hazineden 128 milyar doların kaybolduğunu da unutmayalım. türkiye'nin en büyük holdinglerinden birisi koç holding'in değeri 66 milyar dolar. mercedes-benz net değeri 60 milyar dolar. hazineden kaybolan parayla 2 tane mercedes-benz alınır.

    ama pardon ya ah şu siyonistler, yahudiler ve gaddar amerika var ya. hep onların yüzünden. onlar olmasa uçup kaçacağız, dünyanın süper gücü olacağız. bunların işi gücü türkiye.

    senin ülkenin gencine bilgisayarı bile çok görüyorlar, kendini geliştirip ortaya bir şeyler koyabileceği bütün araç ve gereçlere vergiyi dayıyorlar. üniversiteye daha başlarken borçlandırıp barınma ihtiyacını bile karşılamıyorlar.

    ülkenin en büyük seçmen grubunun savunması "çıkar telefonunu göster." lan siz ne anlatıyorsunuz burada?

    yazılım geliştirip freelance olarak çalışarak para kazanmak istersin değil mi? kullanabileceğin en mantıklı ödeme aracı paypal. paypal yasak lan ülkede. bir ara wikipedia bile yasaktı. abd az bile sikiyor.
5204 entry daha
hesabın var mı? giriş yap