74 entry daha
  • şaaak diye suratımda bir tokat olarak patlayan şarkı.*
    yaralı bağrına dizmiş inceler mi? pardon bir dakika oturur musun ne diyorsun sen? vitrinin altında gizli kelepçeler, şarkı daha yeni başladı yahu yavaş gel. bak hala. aklında bir dize var elinde balta, vaov. tamam al canımı al.

    tam olarak böyle söylenerek dinledim. sanki içim benden dışarı çıkmış da bana şarkı yazmış gibi. yani müzik hayat damarlarından biridir, çok şarkıya vurulmuş çok şarkıyı hayatımın şarkısı sanmışımdır da. daha önce hiç böylesi doğru zamanda, doğru yerde karşıma çıkıp da beni böylesi dayak delisi eden bir şarkı görmemiştim.

    sisli gölgesine bağlı doğuştan. bu benim. doğuştan üstüne perdeleri kapatan, kapıları açmayan. arzularına başarısızlık korkusuyla kelepçe vuran, vitrininin altına gizlemiş olan. ıskalamış olanım benim. ya da daha ıskalamadan ıskalamış hisseden. ve sonsuz bir paradoksla ıskalamaya kendini mahkum eden.

    kafesler içinde oyununu sergiler. her şeyin hep kafesinde olup bittiği, içini öyle endişelerle yıpratan ki, her şeyi içine yükleyen biri. yükün fazlasını aksiyona değil, ruhuna veren içini yoran biri. yaşamaktan çok, tasarlayan biri. aklındaki dizeye elinde balta ile koşan benim işte.

    ama işte dal kırılır en ince yerinden. yaranı gizlemek için dizdiğin incilerin dökülür. ne yaparsan yap, sonsuza kadar koruyamazsın korktuklarından kendini. sonsuza kadar susamazsın. sonsuza kadar o dalı koruyamazsın. ve kırılınca da içerde kalmaz yen. yanardağ gibi patlar ve yok eder seni. o yüzden ya kırıla kırıla bir şey olacaksın ya da dura dura kendini içten yiyerek bitireceksin. diyor bana.

    ya yanına al beni ya da bi sal yani eyleme dönüştür bunca gürültüyü diyor içim bana. çıldırtmışım belli ki bunca yıllık mesaisinde. benden kurtulmak istiyor. şişmiş içime mütevazi katkılarını da al git diyor, hani ne etliye ne sütlüye yarayan. hani denenmeden kalan, hani başarısız değil güya ama asla başarılı da olmayan.

    bana kızma, dal ve bak içerde neler oluyor. kızmıyorum doğruları söylüyor. dal kırılır, kırılırsa dallanan anlar hepimizi bağlar. evet.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap