122 entry daha
  • bence görüntü itibariyle kesinlikle bihter ziyagil olmaması gerekiyor.

    şu zamana kadar hatırı sayılır miktarda psikolog gördüm. hem tanıdıklardan hem danışmanlardan. bazıları böyle normal oluyor, sokaktaki herhangi bir insan gibi. düzgün bi kıyafet, işte atıyorum fönlü saçlar, hafif makyaj, az topuklu yahut normal bir ayakkabı. böyle olanları seviyorum, yaptıkları işe uygun giyindiklerini düşünüyorum. ama bazıları da var ki, kendini bihter ziyagil zannediyor. maşayla yapıldığı belli iri dalgalı saçlar, oldukça dikkat çekici bir makyaj, kafam kadar topuklu ayakkabı, aşk-ı memnu'ya çıkarsan bihterinkiyle kapışacak bir kıyafet. şimdi böyle bir kadın karşına geçip seni dinleyeceğini söylediğinde hönk diye kalıyorsun tabi. lan yoksa burası adına ferihe koydum'un seti de karşımda duran hande mi? ya da hazır bağdat caddesindeyiz kızcağız doğum gününü kutlayacağı kafeyi şaşırmış da buraya mı gelmiş?

    psikologlukla bu kadar bağdaşmayan bir görüntü olamaz zannımca. karşımda duran süs bebeğinin anlattığım dertlerden, çektiğim acılardan zerresini anlayabileceğine ihtimal vermiyorum öyle bi durumda. onu ait olmadığı bu ortamdan bi an evvel kurtarıp keşfedileceği bi ajansa yollamak istiyorum.

    mesela bugün böyle bir tanesini gördüm ki aynı emel acar'ın sunduğu programdaki psikoloğa benziyodu. yani psikolog hariç her şeye. hıhım tabii görüntüyle naalaka ki çok bilgili, çok başarılı vesair olabilir. lakin açıkçası karşısında çaresizlikten ağlayabilme ihtimali olan birinin önünde düğüne gidermişçesine oturmak benim açımdan pek manalı değil. ama tabii bağdat caddesi ya da nişantaşı psikologuysanız ve size gelen danışanlar da sizin gibi giyiniyorsa, zaten dert sahibi olduklarından değil, statü sahibi olmak için kapınızı çalıyorlarsa o zaman koyverin gitsin. bihter ziyagil sizin yanınızda halt etmiş.
773 entry daha
hesabın var mı? giriş yap