4 entry daha
  • suretin modernite ve postmodernite içindeki tanımında ufak değişiklikler oldu sami abi.. artık kullandığın keilemlere dikkat et.. yoksa kelime toksitlenmesinden eşek cennetini boylarsın, pardon!
    baudrillard zatt'ı muhteremi, suretleri çağlara ve otomasyonun gelişimiyle mana değiştirdiğine dikkat çekmiş.ilk düzen, ortaçağ feodalitesi zamanları, burada suret doğayı temsil ediyor ve doğal hakları ve yasaları cismani hale getiriyor.suretler ortaçağda diğer zamanların yanına bile yaklaşamayacağı kadar hayata ve insanlara egemendi.
    modernite öncesi ve sonrasında ise suretler endüstriyel bir noktaya taşındı.üretim mekaniği ile eksiksiz kopyaların imal edilmesi ve montaj sanayi, birden fazla suretin birleşip nasıl yeni ,eksiksiz ve kullanışlı suretler yarattığına bir işaret oldu.suretlerin buradaki formunda altı çizilmesi gereken, hayata dairlik ve kullanşlılık olsa gerek.teknoloji ve yeniden üretim, otomasyona bağlanarak bambaşka maddesel bir gerçekliğin insana ve hayata etkisini gösteriyor.işlerin tıkırında gittiği, kıçı başı bir, modernite işte.eternite ve modülarite, ne etti? modernite, tamam..
    üçüncü düzenin özneleri ve onlardan etkilenen nesneleri yok ,sayılıyor.zira suretler artık hiçbir şeyi etkileyemeyecek kadar taklittir ve bir nesnenin takadi olur mu demeyiz biz burada?"seri halindeki üretim modeller aracılığıyla bir soy yaratır.dijitallik bunun metafizik ilkesidir ve dna'da peygamberi..sonuçta suretlerin başlangıcı bugün en tamamlanmış biçimini genetik kodda bulur*.."
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap