• cüneyt arkın'ın kabalcı'dan çıkmış, en az dünyayı kurtaran adam kadar absürd kitabı (ki dünyayı kurtaran adam'ın senaryosunu da cüneyt arkın'ın yazdığını gözönüne aldığımızda hiç şaşırtıcı değil bu). kitap arkın'ın herhalde yüzde yüz kendi hayal gücünün ürünü olmasa da ziyadesiyle abartı içerdiği çok net tuhaf anılarından, yazdığı gerçekten başarısız, altmış beş değil de on beş yaşındaki bir insanın elinden çıkmışa benzeyen şiir ve hikayelerinden, tuttuğu günlüklerden alıntılardan, yaptığı resimlerden, ki en başarılı olduğu alan buymuş gibime geldi, fotoğraflarından, çektiği filmlerin afişlerinden ve de basında hakkında çıkmış yazılardan seçmelerden oluşuyor.
    belli ki hayatında bayağı acı çekmiş cüneyt arkın, kalabalıkların içinde hep yalnız kalmış kendi deyimiyle. içindeki çocuk da, klişe olarak değil, hakikaten ölmemiş; ve hatta mantığını, algılayışını, anlayışını da bir noktada tıkamış. ama tüm aptallığına rağmen beni sinirlendirmeyen bir eser oldu; içimde acımayla karışık bir sevgi uyandırdı cüneyt arkın.
    kitabın adı da fahrettin cüreklibatur'un dünyanın değişik yerlerinde cüneyt arkın, steve arkın, george arkın, fahrettin (bu iran'da) ve lee arkın gibi binbir çeşit isimle tanınmış olmasından.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap