4 entry daha
  • toplumun çoğunluğu tarafından benimsenmiş düşüncelerin, davranış biçimlerinin, toplumun tüm bireylerine benimsetilmeye çalışılmasıyla hissedilen baskı.
    sosyalizasyon sürecinin sonunda oluşan kimliklerimizin, toplumun genel anlayışıyla çeliştiği anda omuzlarımıza bindirdiği yük belki de. doğduğumuz andan ölümümüze kadar etkileşim içinde bulunduğumuz "toplum"un, toplum bireylerinin bizi şekillendirdikten sonra şeklimizi şemalimizi beğenmeyerek bize attığı kazık diğer bir deyişle. birey olduklarında sallamadıkları değer yargılarını toplum olarak pek bir ciddiye alan bir kısım insanların yarattığı çelişki. örneklemek gerekirse; mini etek giyen bir kadına öküz gibi bakan adamın, kızını aynı sebepten namus kisvesi altında dövmesi, mini etek giyen kadınları ayıplaması vs.
    özgürlüklerin, yaratıcılığın ve üretimin azalmasına, toplumun genelinden farklı olan, ki çoğu zaman bu farklılıklardır ilerlemeyi sağlayan, insanların sindirilmesine, dışlanmasına, saldırganlığın artmasına neden olan lanet bir şey...
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap