8 entry daha
  • tanım : ingilizce dilinin cümle yapısını ( özne + fiil + nesne) kullanarak, veri setindeki kelimelere buraya rastgele yerleştirmek suretiyle cümleler oluşturan, ve arka arkaya rastgele cümleleri sıralarayak paragraf, ve birbiriyle tamamen alakasız metinlerden de bildiri oluşturan otomasyondur.
    scigen'le üretilen yazıları tespit etmek çok kolaydır çünkü :
    - "kriptobiyolojistler şunu dedi" gibi sadece scigen'nin kullandığı kelimeler vardır
    - grafikler her zaman aynıdır
    - cümleler tamamen anlamsızdır. ayrıca kendisinden önce veya sonra gelen cümleyle de bir bağlantısı yoktur. bir cümle information theory'den bahsederken sonra cümle network ile alakalı olabilir.

    gelelim bu çöp yazıların yayınlanabilmesinin nedenine

    çok fazla bilimsel etkinlik (sempozyum, konferans) bu etkinliklerin büyük bir çoğunluğunun içeriğin çöp olmasına neden oluyor. çünkü organizasyon komitesi de, etkinlikten zarar etmemek ve mümkünse de para kazanmak istiyor. buna ieee de dahil, çünkü ieee'ye para verip sempozyum desteği alabiliyorsunuz, verdiğiniz parayı da çıkarmak için çerçöp bildirileri kabul etmek zorunda kalıyorsunuz.

    insanların bunu kullanma nedeni de
    çeşitli ülkerlerde akademisyenlerin yayın yapma zorunluluğu olmasıdır. bu sebepten başta hintliler yine kolay makale kabul eden dergilerde yayın yapmaktadırlar. bir yazı için emek sarfetmektene saniyeler içinde bildiri çıkartmak da hoş oluyor. ancak bu yazıyı okuyan lisansüstü eğitim gören arkadaşlara buradan çıkardıkları yazıları şiddetle denememelerini tavsiye ediyorum. en baba dergiye bile kabul ettirseniz (ki ingilizce bilen bir ortaokul öğrencisi bile hakem olsa kabul etmez) yarın öbür gün önünüze bunu koyup hakkınızda soruşturma açarlar.
hesabın var mı? giriş yap