• kitaro'nun harika bir parcasi.
  • kitaronun şarkısı için (bkz: caravansary)
  • harbiye'de bir apartiman ve altindaki turistik gazino. gazino turk elemanlar icin gayet dandiktir. bildigimiz horon, kafkas, gobek havasi gibi birkac gosterisi vardir. ne alakaysa bi ara sermet erkin cikardi. zaten turist de genellikle bildigi icin gelmez, tur operatorlerinin programa dahil ettigi bir turk gecesidir. herhalde mutlu ayrilirlar. bilemiyorum, cunku devamli uzakdogulu musterileri cikarken gordum, hepsi zaten guluyor gibiydi.
  • sağlık bakanlığınca sağlığa uygunsuz olduğu açıklanan su markalarından biri.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25369997/

    diğerleri;

    (bkz: yalısu)
    (bkz: buzada)
    (bkz: erpınar)
    (bkz: alps)
  • bir gün hızır, padişahın sarayına girip doğruca taht odasına girdi
    padişah ibrahim ethem ona ne aradığını sordu.
    adam - bu kervansarayda yatacak bir yer arıyorum dedi
    ibrahim - burası kervansaray değil burası benim sarayım dedi.

    adam sordu
    - senden önce kimindi
    - babamın
    - ondan önce
    - dedemindi
    insanların gelip gittiği bir süre kalıp ayrıldığı bu yer kervansaray değil de nedir ?
  • araplar islamlığın ilk yıllarında sınırda stratejik noktalarda cihada hazır kuvvetlerini ve binek arabalarını ribat diye adlandırılan yapılarda barındırıyorlardı. kuzey afrika'da gelişmeye başlayan bu yapı türünün çevresi savunma duvarı ile çevrili ve bir tek kapıdan avluya girilirdi. avlu ahırlar, ambar, muhafızların barındıkları odalar, mescit, gözetleme ve işaret kuleleri ile çevrelenmişti. araplar asya içlerine doğru uzanırlarken de bu nitelikte birçok yapı yapmışlardır. ancak askeri amaçla kurulan ribatlar zamanla nitelik değiştirdi. bu değişimin nedeni çeşitli etkenler arasında giderek cihad ruhunun azalması ve tasavvuf akımının islam yaşantısında etkili olmaya başlaması düşünülebilir.

    dervişlik kurumunun yaygınlaşması sonucunda, özellikle suriye, mısır ve filistin'de ribat bir şeyhin ve ona inananların toplandığı yer olarak kullanılmaya başlandı.

    asya'da ise daha çok kervansaray, yani yollar üzerinde gelip geçen yolcuların ve kervanların dinlenmeleri ve güvenliklerinin sağlanması için tasarlanan yapılar olarak geliştiler.

    tarihi bilinen en eski kervansaray, karahanlılar dönemine ait olan ribat-ı melik'tir. buhara-semerkant yolu yer alan bina, şemsül mülk ünvanı ile tanınan karahanlı hükümdarı nasır bin ibrahim tarafından 1078-1079 yılında yapılmıştır. bugün kapısı ve cephe duvarı ayaktadır.
  • bodrum'daki otelde denize inmek, havuza inmek, aquapark'ına gitmek, otel içinde gezinmek "dağların denize paralel uzanması" nedeniyle büyük bir eziyet olmasına rağmen, otel güzel yemekleriyle bu açıklarını kapatıyor. oha bunca açığı sadece yemekle mi kapatıyor hayvan herif diye sorarsanız cevabım evet.
  • bursa çekirge meydanında genelde arapların kaldıgı, bu yüzden agır bir kokunun hakim oldugu otel. bu insanlar yüzünden ne havuza girilir ne hamama gidilir. kalınmaz bu otelde.
  • anadolu selçuklu devletinin topraklarındaki ticareti arttırmak için anadolunun çeşitli yerlerine yaptırdığı mekanlar
  • kervan'larin konakladigi ufak yerle$im birimlerine verilen isim..
hesabın var mı? giriş yap