• boylesi gercekten gorulmedi dedirten olaylarin kahramani basit (aslinda cok cok basit) algoritma.

    soz konusu algoritmayi gelistiren arkadaslar bi grup doktora ogrencisi.natural language processing falan gibi bisey uzerine calisiyolar.cs alaninda calisanlarin artik anlamsiz makaleler yayinlamaya basladigi dusuncesinden kaynaklanan scigen adini verdikleri bir "automatic cs paper generator" yapmislar.

    algoritma cok basit calisiyo.kodunu falan da koymuslar sayfalarina, indirip kendi isminizi girerek kendi random paperinizi uretebilirsiniz.bi bok bilmeyene anlamliymis gibi gorunen tamamen anlamsiz cumleleri hicbir kurala uymadan ardarda birlestiriyo.text'in icinde kullandigi random kelimeleri sunulan grafiklerin eksenlerine falan yerlestiriyo.denklem koymak istediginde de maxwell denklemleri, schrodinger wave equation gibi bilindik seylerin degiskenlerini paper boyunca uyumlu bi sekilde random degistirerek denklem uretiyo.ulasmak icin,

    \% cvs -d :pserver:anoncvs@cvs.pdos.lcs.mit.edu:/cvs login
    logging in to :pserver:anoncvs@cvs.pdos.lcs.mit.edu:2401/cvs
    cvs password: _press return_
    % cvs -d :pserver:anoncvs@cvs.pdos.lcs.mit.edu:/cvs co -p scigen

    exe de var, kod da var her sey var.

    buraya kadar cok sasilacak bisey yok ama, bu arkadaslar bu algoritmayla urettikleri iki tane paperi asagidaki konferansa yollamislar.

    http://www.iiisci.org/sci2005/website/default.asp

    gercek bir konferans.isin icinde atmaca duzmece yok.

    iki paper yollamislar buraya scigen ile urettiklerinden.mailin gerisini okumadan once asagidaki linkleri acin ve yolladiklari paperlara bi bakin.
    okuyunca anlayacaginiz su..."totally nonsense"...

    http://www.pdos.lcs.mit.edu/scigen/rooter.pdf
    http://www.pdos.lcs.mit.edu/scigen/steeve.pdf

    cumle cumle okursaniz " ... we have implemented an algorithm ... the computational cost is high, and the method does not work at all. after all, we believe that this method is even not capable of being improved ..." ya da "this equation may or may not hold in reality" gibi bomba cumleler de var.benim favori bomba cumlem asagidaki...

    " for example, consider the parsing of "bathtub" ... interestingly, this discovery was made in the bathtub by the second author and his girlfriend whose activities and involuntary vocalisations at that moment led to some considerable difficulty with a range of pronunciation tasks."

    asagidaki link de adinin son kismindaki uzantidan anlayabileceginiz gibi konferanstan gelen cevap.diger rooter-followup-response.txt dosyasi da arkadaslarimizin konferansa cevabi.

    onlari da bi acin okuyun.

    http://www.pdos.lcs.mit.edu/…/rooter-acceptance.txt
    http://www.pdos.lcs.mit.edu/…-followup-response.txt

    bilgisayar koduna yazdirdiginiz "non-sense" bir paperin konferansta sunulmak uzere kabul edilmesinden daha komik ne olabilir sizce? bilgisayar koduna yazdirdiginiz "non-sense" bir paperin bu calisma daha once yapildi orjinalligi yok denerek reddedilmesi olabilir mi? asagidaki linkten gorebilirsiniz.

    http://www.pdos.lcs.mit.edu/…n/steeve-rejection.txt

    maillerin tarihlerine bakarsaniz olay daha yeni,kabul daha bu hafta gelmis. olayi netten duyurduktan sonra simdi sozkonusu arkadaslar yardim toplamaya baslamislar, soyle diyorlar.

    -------------------------------------------------------------------------------------
    as indicated above, one of our computer generated papers got accepted to wmsci 2005. our current plan is to go there and give a completely randomly-generated talk, delivered entirely with a straight face. however, this is very expensive for grad students such as ourselves. so, we ask that you consider making us a small paypal donation to help us toward this dream of ours; even $5 is useful if enough people contribute. note that this does not require a paypal account. the conference is in july 2005, in orlando, fl. we promise to videotape the talk and post it online, if we're able to attend. if we can't raise the necessary funds by the time of the conference, or don't otherwise attend the conference, we will refund any donations we have received.

    estimated cost for 2 people to attend (the talk-giver and the video-taper):

    conference registration fee (2): $780
    [note: one of these fees might not be necessary, if we can sneak the video-taper in. we won't know if this is possible until we get to the conference though. we would prefer to give wmsci less money if at all possible.]
    1 hotel room (2 nights): $260
    estimated airfare from boston to orlando (1): $170 (someone has already pledged flyer miles for one)
    food, ground transportation, etc.: $100
    randomly-generated talk: priceless
    estimated total: $1310
    -------------------------------------------------------------------------------------

    alkislamaktan ellerim acidi, ben bagisimi yaptim, gitsinler gonullerince sacmalasinlar.sadece para kazanma amacli bilimsellikten uzaklasamis konferanslari da bizim icin tek tek ayiklayip rezilini cikarsinlar.

    ellerinize saglik gencler diyor, ayakta alkisliyorum.
  • cok faydali bir icat, umarim bunun sayesinde ozellikle bilgisayar alaninda iki simulayon yapip makale cikartma devri son bulur. son yillarda konferans turizmi diye bir sey olu$tu. insanlar hawaii'de bahamalarda cok faydali oldugunu soyleyemeyecegim konferanslar duzenlemekteler, ve bunlarin kayit paralari, otel parasi vesaire sayesinde kar etmek de mumkun. bu tip konferanslarda kabul oranlari da %60 lara varabiliyor bazen. hatta bu bahsedilen konferanstaki gibi eger 3 tane reviewer'dan da zamaninda tepki gelmezse, "non reviewed paper" olarak kabul ediliyor. iste bu bahsedilen makale de o $ekilde aradan sizmayi ba$armi$. uzaktan baktiginiz zaman, gercekten edebi bir $ekilde yazilmi$, formata uygun, guzel grafikleri, $ekilleri olan bir paper gibi gorunuyor, tek sorun hic bir $ey anlatmamasi.
  • cnn de konuyu haber yapmisti.
    akademik copluk, akademik etik bu guzide program sayesinde bir kez daha akillara geliyor. ben de haftalardir kasilip giremedigim 100. entrymi bu cingoz arkadaslara adiyorum. helal olsun.*
  • ürettiği makalelerden biri türkiye'de düzenlenen "3rd international symposium of interactive media design" için kabul edilmiş ve hatta yeditepe üniversitesi tarafından basılmış. buyrun: http://pdos.csail.mit.edu/…entry=entry060414-130910
  • http://pdos.csail.mit.edu/scigen/

    adresinden login mogin olmadan ulasabilir, konferanstan konferansa akabilirsiniz. hele sunum bir de oglen yemegi ustune geldi mi, dinleyici(!)lere agirlik coktu mu sonunda ufak bir alkis bile koparabilirsiniz.
  • süpersonik referanslar düzenleyen veritabani:

    a. einstein, r. floyd, and f. corbato, "decoupling ipv6 from telephony in the producer-consumer problem," in proceedings of the conference on amphibious, optimal archetypes, may 2005.
  • fransa'dan bir computer scientist* bunyenin 2 yilini verip bizlere "vay anam vay neler donmus serhat ya" dedirtecek bir arastirmaya imza atmasina sebebiyet vermis hede. arastirma sonucunda scigen ile uretilen cs makalelerinin yuzden fazlasinin ieee tarafindan kabul edilip yayinlandigi gibi ibretlik sonuclara ulasilmis.

    makalesini de vereyim tam olsun: http://hal.archives-ouvertes.fr/hal-00641906/
  • adıma bilimsel yazı uydurmuş algoritma.

    bu arada cs üzerine 4 tane makalem olduğunu bilmiyordum. ki bazılarını 5 yaşında yazmışım :)

    yazının içinde: "physicists daringly desire the visualization of massive multiplayer online role-playing game"

    "reality aside, we would like to investigate a methodology for how our methodology might behave in theory"

    "a well designed system that has bad performance is of no use to any man, woman or animal"

    şeklinde ifadeler bulunmaktadır.
  • tanım : ingilizce dilinin cümle yapısını ( özne + fiil + nesne) kullanarak, veri setindeki kelimelere buraya rastgele yerleştirmek suretiyle cümleler oluşturan, ve arka arkaya rastgele cümleleri sıralarayak paragraf, ve birbiriyle tamamen alakasız metinlerden de bildiri oluşturan otomasyondur.
    scigen'le üretilen yazıları tespit etmek çok kolaydır çünkü :
    - "kriptobiyolojistler şunu dedi" gibi sadece scigen'nin kullandığı kelimeler vardır
    - grafikler her zaman aynıdır
    - cümleler tamamen anlamsızdır. ayrıca kendisinden önce veya sonra gelen cümleyle de bir bağlantısı yoktur. bir cümle information theory'den bahsederken sonra cümle network ile alakalı olabilir.

    gelelim bu çöp yazıların yayınlanabilmesinin nedenine

    çok fazla bilimsel etkinlik (sempozyum, konferans) bu etkinliklerin büyük bir çoğunluğunun içeriğin çöp olmasına neden oluyor. çünkü organizasyon komitesi de, etkinlikten zarar etmemek ve mümkünse de para kazanmak istiyor. buna ieee de dahil, çünkü ieee'ye para verip sempozyum desteği alabiliyorsunuz, verdiğiniz parayı da çıkarmak için çerçöp bildirileri kabul etmek zorunda kalıyorsunuz.

    insanların bunu kullanma nedeni de
    çeşitli ülkerlerde akademisyenlerin yayın yapma zorunluluğu olmasıdır. bu sebepten başta hintliler yine kolay makale kabul eden dergilerde yayın yapmaktadırlar. bir yazı için emek sarfetmektene saniyeler içinde bildiri çıkartmak da hoş oluyor. ancak bu yazıyı okuyan lisansüstü eğitim gören arkadaşlara buradan çıkardıkları yazıları şiddetle denememelerini tavsiye ediyorum. en baba dergiye bile kabul ettirseniz (ki ingilizce bilen bir ortaokul öğrencisi bile hakem olsa kabul etmez) yarın öbür gün önünüze bunu koyup hakkınızda soruşturma açarlar.
hesabın var mı? giriş yap