• öldürdüğü kurbanlarının video görüntülerini internette paylaşan* bir seri katili konu alan film. amerika'da 25 ocak 2008'de gösterime girecek filmin başrolünde diane lane var. türkçe adı normal şartlarda bulunamayan ya da izlenemez olsa da türkiye'de "youtube katili" şeklinde vizyona girmesi olasıdır. bir de diane lane artık unsuz filmlerde oynasın. (bkz: unfaithful)
  • fragmanindan kaptigim kadariyla; kurbanlarinin olumunu internette paylasan ve kurdugu saw esintisi tasiyan mekanizmalarla site ne kadar cok ziyaret edilirse kurbanin olumunu o kadar cabuklastiran, cilgin atan bilgisayar korsaninin ve onun pesinde dusen diane lane ablamizin hikayesini iceren film, bir yerden sonra aslinda kim kimin pesinde sorusunu da akla getirtiyor sayin fragman nesnesi. izlenesi olabilir, takipteyiz
  • son derece klise bir film olacak diye dusunerek son derece dusuk beklentilerle gittigimizden midir nedir, gayet basarili buldum.. zira yapimcilar ne zaman "eh artik cagimiz internet cagi, soyle internetli falan bi film yapalim" deseler ellerine yuzlerine bulastirdiklarindan bu orta kalite film digerlerinin yaninda son derece orjinal konulu, tempolu ve kaliyor.

    ha bilgisayar ve internet ortamlarinin gurusu arkadaslar illaki "olm orasi oyle olmaz, ben olsam bilgisayarina girip iki dakikada yakalardim o herifi, zaten o bilgisayarla en fazla doom'da 90fps gorursun" diyeceklerdir, ama yine de verdikleri bilet parasina kufredeceklerini sanmiyorum..
  • diana lane ablamızın "new york polisi, güvendesiniz" hareketiyle, en kötü son hödösünü kazanası film!
  • gerçek dünyada da hepimizin başına gelen ve yaşadığımız bir durumu anlatan film. insanoğlu ne olursa olsun diğer insanların özel hayatlarına ait bilgileri öğrenmek ister. bu acı verici de olsa. insanlar gerçek hayatta şahit olamadıkları şeyleri, eğer başkalarının başına gelmiş ise, merak eder. ben bir sürü insan tanıyorum "abi gamze özçelik'in tecavüz videosu var mı?" diye soran ya da "ya ali kırca'nın bir videosu varmış, sende var mı?" diyen. elbetteki cinsel içerikli böyle görüntülerin peşinden gidenler olabileceği gibi, insanın ölümü, acı çekmesi ile de ilgilenen bir sürü insan var. bizim "jackass neden bu kadar tutuldu?" sorusuna vereceğimiz cevap bu filmin de konu seçiminde başarılı olduğunun göstergesi.
    filmin sonunda, canlı yayın ile cinayeti izleyenlerden birinin mesajı aslında filme gerçekten anlam kazandırmış:
    --- spoiler ---
    "how can i download this video?"
    --- spoiler ---
  • http://www.killwithme.com/ adresini tıklayıp site açılınca filmi izlerken hiç olmadığı kadar tırstırmayı başarıyorlar. yoksa? acaba mı? yok canım? diyerek enter tuşuna tıklatıyor. sony pictures sağolsun.
  • bilindik bir tema olan süper dahi seri katil - fbi mücadelesini işleyen sikko bir gerilim filmi.

    --- spoiler ---
    katili oynayan çocuk bu bilişim, iletişim, mekanik, kimya ve teknoloji bilgisiyle istediği bir şirkette aylık 30.000 usd maaşla işe girebilirmiş ama o site falan açmayı tercih etmiş. katilin dahi olduğu bu tür suç-gerilim filmlerinde katile karşı bir sempati ya da hayranlık beslenir ama çocuk otuzbirciye benziyordu, bu tiple herhangi bir izleyiciyi etkilediğini sanmıyorum. filme gelirsek, internetle ilişkim torrent-emule-net limiter üçgeninden öteye fazla taşmaz ama şu cahil halimle bile zilyon tane mantık hatası barındırdığı kolayca hissediliyor.. ulan hiçbir şey yapamadın elin kolun bağlandı diyelim adresi ülke genelinde bloklayıver, türkiye'de hakaret yüzünden dünyanın en çok hit alan sitesi saat başı kapatılıtken birşey olmuyor, orda adam leblebi gibi cana kıyarken bu kaypaklık nedendir sormak istiyorum? siteye giren yine girer ama kullanıcı sayısında en azından bir 4/5'lik azalma olmaz mı böylece? son olarak, son sahnede kameraya fbi rozeti göstermenin ise hiçbir esprisini göremediğim gibi zaten ilk sahesinden beri ısınamadığım filmden bu son ukala hareketle bir de üstüne tiksindim tam oldu. hiç olmamış bence. fear.dot.com bile bunun yanında daha iyiydi. (hatırlamıyorum gerçi filmi ama eminim daha iyidir)
    --- spoiler ---
  • izlemesi bile vakit kaybı olan filmleri düşünülünce ortalama bir yapıt.

    tek tuşla wi-fi şebekesindeki bir kullanıcının her türlü bilgisini elde edebilen adamların, o an yayının yapıldığı sunucunun kime ait olduğunu tespit edememesi çok ilginç geldi. koskoca internet altyapısını avucunun içi gibi bilebilen amcalar ana sisteme broadcast edilmek üzere iletilen yayını yakalayabilmekten aciz kalmış.

    konu fbi olunca bilgisayarlar da nedense bambaşka bir hal alıyor. bunda en azından gerçek bir işletim sistemi olan windows vista kullanılmış. taktir ettim.
  • öldür.com olarak türkçe'ye çevrilmiş filmdir. yerli dağıtımcıları bu üstün başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

    (bkz: alkış)
hesabın var mı? giriş yap