7 entry daha
  • bireylerin toplum içinde bir sayıdan başka bir şey ifade etmediğini savunduğu halde çok ciciymiş gibi anlatılıyor.

    savaşlarda ölenler, savaş kazanildiginda değerini kaybeder. yarim milyon insan ölür, kimisi sakat kalır ve bunlar sadece istatistikten ibarettir, psikolojik travma yaşayanlar genelde istatistik dahi olamaz. ölenlerin birey oluşu yok sayılır çünkü önemli olan toplumun refahidir. bir yakinimizin ölümü bile trajikken, yüzlerce binin ölümü fedakarlıktan başka bir şey sayılmaz.

    altruizmin yüce bir şey olarak öğretildiği sistemlerde individualizm, egoistlik ve topluma zarar veren bir şey olarak tanıtilır. şehitlikle kandırılan insanlar toplumun yararı için ölmeye ve öldürmeye hazırdır.

    faşizmin temelinde kolektivizm vardır. bir düşüncenin hatasını göstermek için felsefi temellerini yikmaniz gerekir. ancak daha çocukken atılan bu temel o kadar derinde ve yıkılması zordur ki, sıra faşizme gelene kadar derindekileri aşmanız çok zordur.

    henüz 7 yaşında varlığını milletinin varlığına armağan eden çocuğun birey haline gelmesi, kendine has özellikler edinmesi beklenecek bir durum değildir. farklı yapıdaki insanları kontrol etmek daha zor olacağından, tek tip insan yaratmak bunun bir sonucudur.

    ayni zamanda savaşların en büyük sebebidir. bir bireyin tek başına başka toplulukları katletmesi için bir sebep yoktur, mümkün değildir.

    milliyetçilik, kolektivizmin tehlikesine örnek olabilir. bir yunanistan vatandaşının benimle bireysel olarak sorunu olmadığı halde, hükümetlerin tavırları yüzünden, kendini yunan toplumun bir üyesi saydigi için ve beni türk toplumunun bir üyesi sayarak benden nefret edebilir.
    bugün hala bir taraf kendini kürt, diğer taraf türk gördüğü için aralarında savaş var ve insanlar ölüyor.

    (bkz: liberteryenizm)
    (bkz: voluntarizm)
    (bkz: agorizm)
    (bkz: anarko kapitalizm/@crash bandicoot)
    (bkz: komünist yaşam tarzı/@crash bandicoot)
    (bkz: sosyalizm/@crash bandicoot)
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap