• deniz gezmi$, yusuf aslan ve huseyin inan'in, uc gencecik insanin asilarak katledildigi kara gun. olayin korkunclugu, gozle gorulen kisminin yaninda genclerin ailelerine yazdiklari mektuplarla kolayca anla$ilabilir. verilen idam karari, cinayetten ba$ka bir$ey degildir.

    deniz gezmi$'in babasina yazdigi mektup, $oyledir;

    "baba,

    mektup elinize gecmi$ oldugu zaman aranizdan ayrilmi$ bulunuyorum. ben ne kadar "uzulmeyin" desem yine de uzuleceginizi biliyorum. fakat bu durumu metanetle kar$ilamani diliyorum. insanlar dogar, buyur, ya$ar ve olurler. onemli olan cok ya$amak degil, ya$adigi sure icinde fazla $eyler yapabilmektir. bu nedenle ben erken gitmeyi normal kar$iliyorum.

    ve kaldi ki benden once giden arkada$larim, hicbir zaman olum kar$isinda tereddut etmemi$lerdir. benim de etmeyecegimden $uphen olmasin.

    ...

    annemi teselli etmek sana du$uyor. kitaplarimi kucuk karde$ime birakiyorum. kendisine ozellikle tembih et. onun bilim adami olmasini istiyorum. bilimle ugrassin ve unutmasin ki bilimle ugrasmak da bir yerde insanliga hizmettir.

    ...

    yaptiklarimdan en ufak bir pi$manlik duymadigimi belirtir, seni, annemi, agabeyimi ve karde$imi devrimciligimin olanca ate$iyle kucaklarim."

    ve yusuf aslan, babasina yazdigi mektupta $u sozlere yer vermi$tir;

    "sevgili babacigim,

    bu mektubu aldigin zaman ben ebediyen bu dunyadan goc etmi$ olacagim. ne kadar sarsilacagini tahmin ediyorum. bir bucuk yildan beri benim yuzumden nasil uzuntu icinde oldugunuz belli. bu son olayi da metanetle kar$ilamanizi sadece dileyebiliyorum.

    ...

    elbette ki, yillarca emek verip yeti$tirdigin bir oglunun, bir gunde oldurulmesi kolay goguslenecek bir olay degildir. fakat, siz benim ne icin, kimlere kar$i mucadele verdigimi biliyorsunuz. ben, bu acidan rahat gidiyorum. sizlerin de bu bakimdan rahat ve huzur icinde oldugunuzu, olacaginizi biliyorum.

    ...

    mektubum burada biterken sizi, annemi, yucel'i, ablami, aziz agabeyi, mehtap'i hasretle kucaklarim babacigim... salicakla kalin."
197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap