• son günlerde gündüz kuşağında bolca çıkan itici reklamdır. reklamda daha önce yamulmuyorsam yılmaz erdoğan'lı mükremin abiden hatırladığımız bir kadın oynuyor. servisten iniyor kadın pınar hazır köfteler hakkında garip bir şarkı söyleyerek donmuş köfte alıyor marketten . bu arada kadın itici, kıyafeti itici, şarkı ve sözleri itici, yani şarkı sözleri hakkında ne diyeceğimi bilemiyorum.
    neyse kadın yolda evine doğru koşturarak giderken bir yandan da üç çocuğunun onu beklediğini aç olduklarını filan öğreniyoruz psikopat şarkıdan. kadın yolda birden kafayı yiyor ve mısırcı mı kestaneci mi ne bi amcanın tezgahını devirip bir yerden bir tava buluyor ve köfteleri oracıkta kızartıyor. öyle de acelesi var yani .
    neyse evine gidiyor, 3 birbirinden asık suratlı çocuk onu beklemekte tabaklarına köfteleri savuruveriyor. en son sahnede aferim kızıma diyor köfteyi ağzına atan bir ufaklığa ama çocuk öyle bir ızdırap içindeki o köfteyi çiğnerken yani benim kusasım geliyor o derece.

    şimdi sözüm değerli bu reklamın sorumlusu reklamcı arkadaşlara ; daha sevimsiz bir tipleme yaratamadınız mı? daha berbat bir şarkı ve onu söyleyen ses bulamadınız mı? çocuklar neden o kadar mutsuz pınar köfte mucizeyse? bu çocukların babaları yok mu kadın evin eşşeği mi afedersin kıçından ter aka aka sokaklarda köfte pişirio?
    herşeyi bırakın neden sokakta kestane tezgahında pişiyor o köfteler? bu sevimlilik mi yani reklamın esprili noktası bu mu?
    böyle acıklı bir hayatı olan bir kadınla hangi müşteri kendini özdeşleştirir ?
    o kadın gerçekten varolsa o bile sevmez bu reklamı söyliim.
  • olabilecek en sempatik cilekes, anac, calisan anne tiplemesini ihtiva eden reklam. cuk oturmus.

    jingle da muhtesem olmus, ilk defa bir reklam seyrettikten sonra ürünü kosup alasim geldi.
  • son günlerdeki en büyük korkum ve geceleri uykumdan uyandıran kabusum...bu kadar itici,yapay ve üründen soğutan bir reklam daha olamazdı diye düşünüyorum..
    nasıl bir şarkı, nasıl bir ürün pazarlamasıdır o anlamış değilim; kimler, neden, niçin böyle bir reklam yapmıştır, denetim kurulu bu reklamın ürünün pazarlanmasındaki negatif etkisini nasıl görememişlerdir;bunu kendi içimde sorgulamaktayım. o ses tonunu, o melodiyi ve sözleri her duyduğumda, bırak köfteyi pınar ürünlerine bile daha el sürmem dedirtmeyi başarabilecek bir kapasitedir. biraz pınar beyaz reklamlarından etkilenselermiş bari.
    bence pınar için bu reklamı hazırlayan ve yayınlatan ekip, rakip firmadan ve pınarı yok etmeye çalışıyor.
    son olarak, kabus melodiden akıllarda kalan, uyku bölen ve psikolojimi bozan sözlerinden bir demet sunarak bitirmek isterim;
    "donuk halde koyun tavaya, öyle güzel olur"
    "pınar köfteeeleeerrr"
  • nasıl reklam ya bu, birincisi çalışan kadınsan az çok para kazanıyorsun di mi ablacım? ama çocuklarına sürekli aynı şeyi yediriyorsun? e bir de iş kadını olduğunu düşünürsek emekliliğine en az 10,20 yıl var, sen bu çocuklara hep hazır köfte mi yediricen? bu çocuklar ne hale gelir o zaman? azman olmazlar mı? ben bu reklamları anlamıyorum ya, millet şunu çıkarıyor ya hani "e valla şekerim çalışan kadınız, 3 tane çocuğa hergün hergün yemek mi yapılır, alıcaksın dondurulmuş gıdaları ısıtıp koyacaksın önlerine ohh miss" diycek bişe bulamadım.

    not:bir de hayatın zorluğundan, çocuk sahibi olmanın zorluğundan yakınıyo, yapmasaydın 3 tane çocuk o zaman demezler mi.tey allam.
  • hazır köfteleri yolda giderken karşılaştığı kestanecinin tezgahında pişirecek kadar vakit sıkıntısı yaşayan kadının, üç tane çocuğu arka arkaya doğurmaya nasıl vakti olmuş merak ediyorum doğrusu...
  • http://www.youtube.com/watch?v=jaudsndd6zi adresinden edinilebilecek reklamdir. ama ben edinmeyin derim.
  • usenmedim yeminle oturdum yazdim sozlerini cunku bu gereksiz otesi reklamda beni herkesin aksine, herseyden cok irrite eden tek bir sey mevcut. o da; oyle ya da boyle, gicik micik herhangi bir sekilde melodik ilerleyen reklam jingle'nin son cumlesi. evet evet benim icin bu reklami kotu yapan tek taraf budur arkadas, bak simdi, ilerliyoruz kafiyeli kafiyeli;

    ***
    calisan bir anneyim hayatim zor
    uc cocugum var nasil olur sor
    oynar acikir beni beklerler
    tek yardimcim su pinar kofteler
    donuk halde atin tavaya oyle guzel olur
    sokla dondurulmus eti suyu tadi tuzu durur
    erimesini beklemeden atiniz, kizarirken sevgiyle bakiniz
    annemin koftesi gibi ayni
    calisan annenin bas yardimcisiymis...

    ***

    bas yardimcisiymis mi? o "mis" ne orda oyle pardon? ayni - bas yardimcisi de gitsin iste, resmen su kil seye takilmasam gidicem 85 tane pinar kofte alacagim serefsizim azizim... *
  • bu nasıl bir etkidir, nasıl becerilir böyle bir hava yakalamak, ya da uğraşılsa bundan daha itici bir reklam çekilebilir mi bir ürün için bilemiyorum. bir de sonuna name yapmışlar, "pınar köfteleeeeer" diye, o çocuğun ağzına tıkıştırması ayrı bi iğrençlik zaten. tüylerim diken diken oldu be. anlamadığım prebiyotik ürünler için o güzelim, eğlenceli, komik reklam kampanyasını çektiren de aynı markaydı. murrun, beyn, kemmik falan, gülmüştüm baya bi. değişik.
  • hani bazı şarkılar olur, iğrenirsiniz, nefret edersiniz ama aksi gibi tüm gün boyunca beyninizde döner durur ya, işte öyle bir şarkıya sahip bu reklam. acaba böyle kötü de olsa akılda kalması önemli* diye mi yaptılar diye soruyorum kendime, o zaman da diğer pınar reklamları geliyor akla. sucuk için, sosis için, krem peynir için harika reklamlar yapan firma köfte için neden farklı bir yöntem seçsin ki? tuhaf...

    "..annemin köftesi gibi ay.." lan bi siktir git! çıkmıyor aklımdan arkadaş..
hesabın var mı? giriş yap